Στην Κύπρο το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει για άλλη μια φορά στην Κύπρο με προβολές βραβευμένων ταινιών σε όλες τις πόλεις, προσφέροντας στους σινεφίλ την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αξιόλογες ταινίες μικρού μήκους με ελεύθερη είσοδο.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί  σε Λεμεσό, Λευκωσία, Λάρνακα και Πάφο.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού, το Θέατρο Ριάλτο και το Φεστιβάλ Δράμας σε συνεργασία με τον Όμίλο Φίλων Κινηματογράφου Λευκωσίας, την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου και την Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού.

Όπως κάθε χρόνο, εκπρόσωποι του Φεστιβάλ και σκηνοθέτες των βραβευμένων ταινιών θα βρίσκονται στην Κύπρο, στο πλαίσιο των προβολών για συζήτηση με το κοινό. Οι φετινοί φιλοξενούμενοι από το Φεστιβάλ Δράμας είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Γιάννης Σακαρίδης, και οι σκηνοθέτες Νεριτάν Ζιντζιρία (Φῶς ἐκ Φωτός) και Αλέξης Κουκιάς-Παντελής (Αερολίν).

Αξίζει να σημειωθεί πως, ανάμεσα στις βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ που θα προβληθούν στην Κύπρο συμπεριλαμβάνεται η κυπριακή ταινία “Buffer Zone” του Σάββα Σταύρου.