Οι πολίτες της Δράμας καταθέτουν προτάσεις για την “νέα” Ονειρούπολη

Την συμμετοχή των Δραμινών στον εμπλουτισμό της Ονειρούπολης με νέες δράσεις ζητά η δημοτική αρχή με στόχο η Χριστουγεννιάτικη γιορτή να “ανθίσει” και πάλι.

«Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για υλοποίηση δράσεων στην Ονειρούπολη 2022-2023»

Η «Ονειρούπολη» είναι η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της χώρας μας, η οποία για 18 συνεχόμενα χρόνια αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών από όλη την χώρα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Είναι το αποτέλεσμα μιας σπουδαίας συλλογικής και συστηματικής προσπάθειας. Η επιτυχία και η ολοένα αυξανόμενη αναγνώριση της διοργάνωσης έχει ενδυναμώσει σημαντικά την παρουσία της πόλης μας στον χάρτη των πολιτιστικών δρώμενων της χώρας.

Στην όμορφη πόλη μας, στην Δράμα, τα 18 αυτά χρόνια όλοι οι συμπολίτες μας με αγάπη, μεράκι και όραμα, αφοσιώθηκαν στη σπουδαιότητα της διοργάνωσης, εργαζόμενοι πολλές ώρες σε δύσκολες πολλές φορές καιρικές συνθήκες με στόχο να την διευρύνουν και να την κάνουν ακόμα καλύτερη για όλους μας.

Τα τρία τελευταία χρόνια αντιμετωπίσαμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση στη χώρα μας, μια ιδιαίτερη κατάσταση που άγγιξε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ο covid 19 έφερε πολλές ανατροπές και αποφάσεις δύσκολες για όλους μας, αλλά κατάφερε επίσης να μας κάνει πιο δυνατούς και πιο δημιουργικούς.

Είναι πολύ σημαντικό, σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε, να υπάρχει μια νότα αισιοδοξίας, ένα μήνυμα χαράς και ελπίδας, που θα τονώσει την ψυχολογία όλων μας, ιδιαίτερα κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Έχοντας όλες αυτές τις σκέψεις ως οδηγό, προχωράμε στο σχεδιασμό της φετινής 18ης «Ονειρούπολης». Η διοργάνωση θα υποστηρίζεται από πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, από δωρεάν δράσεις για τα παιδιά, παραστάσεις από θεατρικές ομάδες, happenings (ζωγραφική, παντομίμες, μικρές νεανικές μπάντες, εργαστήρι κατασκευών, εκθέσεις, νέες τεχνολογίες κ.λ.π.) και άλλες παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιούνται με γιορτινό ρυθμό περιμετρικά της «Ονειρούπολης» και στους εμπορικούς δρόμους της πόλης.

Οι χώροι στους οποίους και φέτος θα φιλοξενηθεί η «Ονειρούπολη», είναι ο Δημοτικός Κήπος και η Κεντρική Πλατεία της πόλης και θα διαρκέσει από 4  Δεκεμβρίου 2022 μέχρι και 8 Ιανουαρίου 2023.

Σ΄ αυτή μας την προσπάθεια σας θέλουμε αρωγούς για να μπορέσουμε όλοι μαζί σα δεμένη μεγάλη ομάδα να καταφέρουμε να δώσουμε νέα πνοή στην διοργάνωση, νέα πνοή στην πόλη μας και να ετοιμάσουμε ακόμα μεγαλύτερες και περισσότερες εκπλήξεις. Ανάμεσά μας, υπάρχουν άτομα και φορείς με φαντασία, τεχνογνωσία και διάθεση, που μπορούν να παρέχουν τις εμπειρίες, τις γνώσεις και τις προτάσεις τους για μια αρτιότερη και πιο σύγχρονη «Ονειρούπολη». Θα θέλαμε λοιπόν να υποβάλετε τη δική σας ιδέα, τη δική σας πρόταση για την υλοποίηση μιας δράσης, στο πνεύμα των δράσεων που όλα αυτά τα χρόνια χαρίζουν χαρά και χαμόγελα στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της Ονειρούπολης, μέσα από τα σπιτάκια του χωριού του Αϊ Βασίλη.

 

Μπορείτε να στείλετε τις προτάσεις σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@dimosdramas.gr υπ οψην τμήματος Πολιτισμού Δ.Δράμας ή και στην stheo@dimosdramas.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2521026480 ή και στο 2521021698.

Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, θα κάνει την προσπάθεια μας ακόμα πιο δυνατή.

 

Από το Γραφείο Τύπου