Η “ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ” τίμησε την παγκόσμια ημέρα παιδικής λογοτεχνίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικής Λογοτεχνίας, η ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ επισκέφτηκε την Δευτέρα 1 Απριλίου την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας. Τα παιδία ξεναγήθηκαν στον χώρο από τον διευθυντή κ.Λουλόπουλο, ο οποίος μετέφερε το φετινό παγκόσμιο μήνυμα της παιδικής λογοτεχνίας: “Διασχίστε τις θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας σας”.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο κ. Δημήτρης Μανθόπουλος, γνωστός και βραβευμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων που μίλησε με πάθος για τη σημασία της ανάγνωσης τονίζοντας την αξία της ενασχόλησης με το βιβλίο. Στη συνέχεια, μοιράστηκε με τα παιδιά μερικά από τα πιο αγαπημένα του αποσπάσματα που κατά τη γνώμη του ξυπνούν την φαντασία και καλλιεργούν την κριτική σκέψη.
Ως αποκορύφωμα της εκδήλωσης, οι αθλητές της Ακαδημίας προσέφεραν στους κ. Λουλόπουλο και κ. Μανθόπουλο ζωγραφιές γεμάτες χρώματα και αγάπη για το μπάσκετ υιοθετώντας το μήνυμα “Είμαι ένα βιβλίο, διάβασέ με!”. Στη συνέχεια, διάβασαν μικρές ιστορίες που έγραψαν οι ίδιοι, εμπνευσμένοι από το άθλημά τους, ιστορίες γεμάτες με πάθος, ομαδικότητα και όνειρα.
Ο Α.Σ. ΤΕΣΣΕΡΑ Δράμας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον κ. Μανθόπουλο για την εξαιρετική τιμή που μας έκανε να παρευρεθεί στην εκδήλωση ως ομιλητής καθώς και τον Διευθυντή και τα στελέχη της Βιβλιοθήκης για την φιλοξενία και για τα αναμνηστικά δώρα που χαρίσανε στα παιδιά.