ΕΒΕ Δράμας: Τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Ενέργειας για το ζήτημα του Υ/Ε Φιλίππων

Την Παρασκευή 14-05-2021 & ώρα 18:30, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Ενέργειας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα. Τα μέλη της επιτροπής, Πρόεδροι Επιμελητηρίων που συμμετείχαν ήταν:  Ιορδάνης Τσότσος Επιμελητήριο Πέλλας, Στέφανος Γεωργιάδης Επιμελητήριο Δράμας, Γιάννης Τρουπής Επιμελητήριο Αρκαδίας, Βασίλειος Γιαγιάκος Επιμελητήριο Τρικάλων.

Εκτός όλων των άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν και αφορούσαν τις επενδύσεις στην ενέργεια, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας έθεσε το θέμα της αδυναμίας σύνδεσης εκατοντάδων παραγωγών της περιοχής του δικτύου του Υ/Σ Φιλίππων (Δήμος Δοξάτου κλπ) και ζήτησε την αντικατάσταση του χαλασμένου εξοπλισμού.

Ο Υπουργός Κώστας Σκρέκας αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματος και αναφερόμενος στον Υ/Σ Φιλίππων, έδωσε ρητή διαβεβαίωση  – λύση για εκατοντάδες μικροεπενδυτές, παρέχοντας σε αυτούς όρους σύνδεσης, με τον όρο ότι θα υλοποιήσουν τις επενδύσεις τους  όταν  θα αποκατασταθεί  ο προβληματικός εξοπλισμός, που είχε υποστεί βλάβη.

Το Επιμελητήριο Δράμας ευχαριστεί τον Υπουργό για την λύση που έδωσε για την περιοχή και για εκατοντάδες μικροεπενδυτές ώστε να διασφαλίσουν όρους σύνδεσης μέχρι την αποκατάσταση του Υ/Σ, με την τοποθέτηση και του δεύτερου μετασχηματιστή.