Χριστόδουλος Μαμσάκος: Η Εστιάμαξα του Όριεντ Εξπρές δεν μετακινείται

Πρόσκληση στην παραγωγή της εκπομπής που ενδιαφέρεται για την άμαξα ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ του Όριεντ Εξπρές απηύθυνε μέσω FB ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος. Σε αναφορά του – στην προσωπική του  σελίδα-για το θέμα που προέκυψε με την μεταφορά του οχήματος ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ στην Αθήνα, ο κ. Μαμσάκος είπε.

«Με πολύ μεγάλη έκπληξη ενημερώθηκα για την μεταφορά της Εστιάμαξας του Όριεντ Εξπρές από την Δράμα στην Αθήνα για τηλεοπτικά γυρίσματα. Το παρελθόν όμως μας διδάσκει πως ό,τι φεύγει από την Δράμα δεν επιστρέφεται. Και ως παράδειγμα έχουμε την ατμομηχανή κατασκευής του 1943 με ονομασία 9Β 964 το 2015 για τα γυρίσματα μιας εκπομπής μεταφέρθηκε στην Θεσσαλονίκη και ακόμη δεν επεστράφη. Από την άλλη υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα γιατί πριν 2 μήνες ζητήσαμε την συγκεκριμένη άμαξα για τις εκδηλώσεις της Ονειρούπολης και η διοίκηση της  ΤΡΑΙΝΟΣΕ είπε ότι δεν μπορεί να μετακινηθεί 100-200 μέ3τρα γιατί είναι μουσειακής αξίας και μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα.

Αυτό που έχω να τονίσω προς πάσα κατεύθυνση είναι ότι η Ιστορία της Δράμας είναι ο Σιδηροδρομικός της Σταθμός και το Όριεντ Εξπρές είναι συνυφασμένος με την ιστορία της Δράμας. Δεν υπάρχει λοιπόν περίπτωση να μετακινηθεί η Εστιάμαξα.

Και επειδή οι Δραμινοί είμαστε πολύ φιλόξενοι άνθρωποι καλούμε την συγκεκριμένη εκπομπή που θέλει να κάνει τα γυρίσματα με αυτήν την Εστιάμαξα να έρθει στην Δράμα και να τους φιλοξενήσουμε”

dramini.gr