7 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν στον Καλαμώνα

Είναι γνωστό ότι η Π.Ε Δράμας αποτελεί εδώ και λίγους μήνες “δρόμο” διέλευσης παράνομων μεταναστών. Η δυσκολία προσπέλασης του Έβρου λόγω των μέτρων έστρεψε τα βλέμματα των διακινητών στην Βουλγαρία, μέσω της οποίας διακινούνται πλέον οι περισσότεροι μετανάστες. Χθες το πρωί Αστυνομικοί της ΑΔ Δράμας εντόπισαν στον Καλαμώνα ΙΧ στο οποίο επέβαιναν 7 άτομα που είχαν περάσει λαθραία τα σύνορα. Ο οδηγός-διακινητής στην προσπάθειά του να διαφύγει ανέπτυξε ταχύτητα, πέρασε στον Νομό Σερρών αλλά στον οικισμό Μυρίνη προσέκρουσε σε περίφραξη με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί το όχημα και να τραυματιστούν τρείς από τους  επιβαίνοντες.

Την ίδια μέρα στην Μάκρη Έβρου αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν  διακινητή και  5 μη νόμιμους μετανάστες, με τον ίδιο τρόπο, καθώς το όχημα προσέκρουσε σε περίφραξη, όταν ο οδηγός του επιχείρησε να αποφύγει την σύλληψη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οδηγοί που συλλαμβάνονται είναι στην πλειοψηφία τους άτομα χωρίς εμπειρία οδήγησης και χωρίς άδεια οδήγησης. Αυτό τους καθιστά ιδιαιτέρως επικίνδυνους τόσο για αυτούς που μεταφέρουν όσο και για όλους όσους κινούνται στο οδικό δίκτυο.