Οπλίτες – ΦΔΟΡ – Εθελοντές σε κοινή οικολογική δράση στους Ποταμούς

Την ευκαιρία να ενισχύσουμε την οικολογική μας συνείδηση   δίνει  ο Στρατός και ο Φορέας Διαχείρισης Ροδόπης που πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη 28 Νοεμβρίου δράση καθαρισμού στις όχθες του Νέστου στην περιοχή των Ποταμών.

Ανακοίνωση 

Ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης (ΦΔΟΡ) ανακοινώνει την υλοποίηση της δράσης συλλογής απορριμμάτων στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης (ΕΠΟΡ), στο πλαίσιο του Προγράμματος του Γενικού Επιτελείου Στρατού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο «Παροχή κινήτρων ενίσχυσης περιβαλλοντικής συνείδησης του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων», που είχε αναβληθεί λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Τη δράση με τίτλο «Φίλος του Περιβάλλοντος» διοργανώνει το 518 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού, που εδρεύει στο Κ. Νευροκόπι με τη συνδρομή του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας, της Π.Ε. Δράμας και του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης.

Η δράση θα υλοποιηθεί την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019, από οπλίτες του 518 Μ.Τ.Π. με τη συμμετοχή στελεχών του ΦΔΟΡ, καθώς και εθελοντές, στην περιοχή των Ποταμών.

Ο ΦΔΟΡ απολογείται για το μικρό χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ ανακοίνωσης και υλοποίησης της δράσης, γεγονός που οφείλεται στις απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες και την ανάγκη εκμετάλλευσης έκτακτων διαστημάτων ευνοϊκών συνθηκών, καθώς το πρόγραμμα στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η δράση πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του έτους.

Τέλος, ο ΦΔΟΡ εκφράζει τις ευχαριστίες του προς στους οπλίτες και τη Διοίκηση του 518 Μ.Τ.Π. και ιδιαίτερα στον Υπολοχαγό ΠΖ κ. Νικολαϊδη Παύλο για την πρωτοβουλία και την πολύτιμη συμβολή τους στην απομάκρυνση απορριμμάτων από το ΕΠΟΡ, αλλά κυρίως στην ευαισθητοποίηση των μελών των ενόπλων δυνάμεων και των πολιτών για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Για το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Κεχαγιόγλου Σταύρος

MSc Δασολόγος

Για περισσότερες πληροφορίες

Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, τηλ. 25240-21030