Ξεκινά η κατασκευή του κυκλικού κόμβου Ξηροποτάμου- Υπέγραψε τις συμβάσεις ο Περιφεριάρχης

Την Δράμα επισκέφθηκε χθες Δευτέρα  ο ΓΓ της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Ο περιφερειάρχης παραβρέθηκε  σε σύσκεψη με τον  Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Παπαδόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες και υπέγραψε τις συμβάσεις δύο έργων στην Δράμα.

Πρόκειται για έργα στην διασταύρωση του Ξηροποτάμου όπου θα καταργηθούν οι φωτεινοί σηματοδότες και ο κόμβος θα μετατραπεί σε κυκλικό και την κατασκευή γέφυρας Μαρμαριάς επί της Εθνικής Οδού Δράμας-Ξάνθης μετά των προσβάσεων.

Το πρώτο έργο   προϋπολογισμού 854.185 ευρώ και έχει στόχο να διευκολύνει την κυκλοφορία στον κόμβο Ξηροποτάμου, όπου η κίνηση είναι μεγάλη. Με τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν ο κόμβος θα γίνει κυκλικός, θα τοποθετηθούν στηθαία ασφαλείας και ειδική σήμανση, ενώ υπάρχει επίσης πρόβλεψη για την κατασκευή συστήματος παροχέτευσης των όμβριων υδάτων καθώς και διαμόρφωση χώρου πρασίνου περιμετρικά του κόμβου.
Το δεύτερο έργο είναι προϋπολογισμού 3.574.044 ευρώ και αφορά στην κατασκευή μιας νέας γέφυρας στην Εθνική Οδό Δράμας-Ξάνθης, στην περιοχή της Μαρμαριάς. Η καινούρια γέφυρα θα έχει μήκος 72,60 μέτρα και πλάτος 15 μέτρα, θα κατασκευαστεί σε μικρή απόσταση από την σημερινή γέφυρα και θα ακολουθεί νέα βελτιωμένη χάραξη, αποφεύγοντας τις επικίνδυνες στροφές.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν και οι ανάδοχοι των δύο έργων