Βραβείο Green Awards σε 63 Δήμους. Μεταξύ τους και ο Δήμος Δράμας

Στο πλαίσιο διοργάνωσης της  Verde Tec -Τεχνολογίες Περιβάλλοντος  η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18-20 Μαρτίου, βραβεύτηκαν  63 Δήμοι της χώρας μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Δράμας με το βραβείο «Καλύτερης καμπάνιας ευαισθητοποίησης»

Το πρώτο βραβείο πήρε η  Περιφέρεια Αττικής για τον Ολοκληρωμένο σχεδιασμό με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος

Η Έκθεση Verde Tec, πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από το 2017 και  είναι η μοναδική εξειδικευμένη διοργάνωση για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, την κυκλική οικονομία και τις έξυπνες πόλεις. Δίνει έμφαση στην καινοτομία, στην έρευνα και στις τεχνολογίες αιχμής και συνδέει τον κόσμο των επιχειρήσεων, της βιομηχανίας, του εμπορίου και της έρευνας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των δημόσιων οργανισμών και της πανεπιστημιακής κοινότητας με στόχο την ανάδειξη ό,τι νεότερου υπάρχει στο τομέα των νέων τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια της Έκθεσης,  πραγματοποιούνται τα “Greek Green Awards”, με στόχο την επιβράβευση της τοπικής αυτοδιοίκησης, των φορέων και των επιχειρήσεων που, μέσω των δράσεών τους, προωθούν την προστασία του περιβάλλοντος, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία. Η  υποψηφιότητα του Δήμου Δράμας υπήρξε μία από τις 63 που κρίθηκαν άξιες να επιβραβευθούν, από 101 υποψηφιότητες που κατατέθηκαν, συνολικά.

H εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Μαρτίου παρουσία πολλών στελεχών της Αυτοδιοίκησης από ολόκληρη τη χώρα ενώ μεταδόθηκε και διαδικτυακά από την πλατφόρμα web tv verdetc των διοργανωτών.

Εκ μέρους του Δήμου Δράμας, το βραβείο παρέλαβαν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης, κ. Γιάννης Εφραιμίδης, ο οποίος παρουσίασε τις  δράσεις του Δήμου στον τομέα της ανακύκλωσης και η κ. Κατερίνα Ιωσηφίδου, προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Οργάνωσης.