Στην Κωνσταντινούπολη ταξίδεψαν μαθητές του 1ου ΓΕΛ Δράμας για να συμμετέχουν σε περιβαλλοντολογική ημερίδα


100 μαθητές και μαθήτριες από το 1ο ΓΕΛ Δράμας καθώς και εκπαιδευτικοί από τη Δράμα, πλαισίωσαν τους 260 εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο που συμμετείχαν στη 10η Περιβαλλοντική Ημερίδα της ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης στο Ζωγράφειο Λύκειο στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία μεταξύ των συνεργαζόμενων φορέων συμμετείχε και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος στην ομιλία του κάλεσε εκπαιδευτικούς και μαθητές “να καλλιεργούν τις οικολογικές ευαισθησίες μέσα από το εκπαιδευτικό τους έργο και την κοινωνική τους ζωή, ως σπουδαίο αγαθό της ανθρώπινης ζωής και τους ζήτησε ως προς αυτό να κινητοποιήσουν την κοινωνία ως προς την αλλαγή της νοοτροπίας”.

Στον χαιρετισμό του ο Δρ.Κιουλάνης εκ μέρους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο φιλόξενος χώρος στο Ζωγράφειο Λύκειο της Κωνσταντινούπολης, αλλά κυρίως η παρουσία και η ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίου, μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για ένα γόνιμο προβληματισμό, πηγή έμπνευσης, αλλά και μετασχηματισμό των εσφαλμένων αντιλήψεων και παραδοχών μας για το περιβάλλον.
Παράλληλα τονίσαμε πως “σήμερα περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι εάν η μόλυνση και η καταστροφή του περιβάλλοντος δεν αντιμετωπισθούν στο νου του ανθρώπου, δε θα υπάρξει ποτέ ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους σε κανένα άλλο επίπεδο”.

Η όλη εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ενώ αξίζουν πραγματικά θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές, στις μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ και στους εκπαιδευτικούς μας για τη υποδειγματική τους συμμετοχή. Είναι γεγονός ότι δράσεις και εκδηλώσεις που συνδέουν το Περιβάλλον και τα περιβαλλοντικά προβλήματα με το σχολείο, με την αγωγή και εκπαίδευση των μαθητών και μαθητριών του σήμερα, είναι βέβαιο ότι επενδύουν στην επόμενη ημέρα της ανθρωπότητας,αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δρ. Σπ. Κιουλάνης.