Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας ανέδειξε τα εξαιρετικά προϊόντα της Δραμινής γης

Ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή το Φεστιβάλ Γαστρονομίας που οργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας . Το Φεστιβάλ ξεκίνησε την Παρασκευή με ένα  δείπνο στο Ξενοδοχείο Κούρος και καλεσμένους πολιτικούς δημοσιογράφους γαστρονομικών εντύπων , ξενοδόχους και παραγωγούς, όπου ο γνωστό σεφ Τζόναθαν Χάρνετ παρουσίασε ένα μενού που πρώτη ύλη είχε τα τοπικά προϊόντα.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης έγινε ενημέρωση, ως προς το όραμα της Ένωσης Ξενοδόχων για την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας του Νομού Δράμας, τη δημιουργία ενός Menu από προϊόντα που παραγονται στη Γη του Διονύσου, το οποίο θα επανακαθορίσει τη θέση της Δράμας στο γαστρονομικό χάρτη ανά την Ελλάδα και την Ευρώπη και τέλος τους μελλοντικούς στόχους της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Τις επόμενες δύο μέρες οι δράσεις του Φεστιβάλ έλαβαν χώρα στις αποθήκες του ΟΣΕ, όπου βοηθούντος του καλού καιρού, η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, ξεπερνώντας όπως τόνισαν οι διοργανωτές κάθε προσδοκία. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν διάφορα προϊόντα, ενώ ο εξαιρετικός σεφ Τζόναθαν κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον τόσο με τις μαγειρικές του ικανότητες όσο και με την επικοινωνία που ανέπτυξε με τον κόσμο. Μεταξύ των εκδηλώσεων της Κυριακής ήταν και η παρασκευή παραδοσιακών εδεσμάτων της ποντιακής και της θρακιώτικης κουζίνας τα οποία  τίμησαν δεόντως οι επισκέπτες.

Κατά κοινή ομολογία το εγχείρημα της Ένωσης Ξενοδόχων είχε μεγάλη επιτυχία γεγονός που αποτελεί κίνητρο για συνέχιση ανάλογων βιωματικών δράσεων, που στόχο έχουν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή.

Μιλώντας στη dramini.gr o εμπνευστής του εγχειρήματος -πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας- Άγγελος Καλλίας είπε: Η εκδήλωση, όπως και εσείς διαπιστώσατε, είχε μεγάλη επιτυχία. Η απήχηση στο Δραμινό κοινό ξεπέρασε -ομολογώ- τις προσδοκίες μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που με αυτό το φεστιβάλ κάναμε ευρύτερα γνωστά τα εξαιρετικά προϊόντα της Δραμινής γης. Οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να τα δοκιμάσουν και οι εντυπώσεις ήταν άριστες, πράγμα που σημαίνει, ότι θα τα προτιμούν στις αγορές τους.  Άλλωστε οφείλουμε όλοι να στηρίζουμε τα τοπικά προϊόντα πόσο μάλλον όταν είναι αυτής της ποιότητας, γιατί έτσι στηρίζουμε την τοπική οικονομία και συνεπώς την ανάπτυξη του τόπου μας που τόσο ανάγκη έχει.