Το Ε.Α.Π και η σχολή Κινηματογράφου στην Δράμα

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο παρουσίασε την 1η Απριλίου τις βασικές του δράσεις με τον πρόεδρο της Δ .Ε Οδυσσέα Ζώρα να αναφέρεται στην σχολή Κινηματογράφου. Μία σχολή την οποία η Δράμα λόγω του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους έχει προτείνει και αιτηθεί εδώ και …. δεκαετίες.

Τα μέλη της Διοίκησης του ΕΑΠ παρουσίασαν τις ακαδημαϊκές, εκπαιδευτικές, ερευνητικές και διοικητικές δράσεις του Ιδρύματος. Ειδικότερα, παρουσιάστηκαν τα νέα καινοτόμα προγράμματα σπουδών των τεσσάρων Σχολών του, της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Βιώσιμου Σχεδιασμού.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, Καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας, αναφέρθηκε στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο των Ανοικτών Πανεπιστημίων που φέτος έχει αναλάβει να διοργανώσει το ΕΑΠ στην Αθήνα τον Οκτώβριο (2022) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση των Ανοικτών Πανεπιστημίων (EADTU), γεγονός που δείχνει την αναγνώριση που έχει το ΕΑΠ σε διεθνές επίπεδο.

Επεσήμανε τη μεγάλη ευελιξία που έχει το Ίδρυμα σε επίπεδο λήψης αποφάσεων και υλοποίησης δράσεων κάτι που θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο με την ίδρυση (όταν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας) της Εταιρείας Αξιοποίησης Περιουσίας του Πανεπιστημίου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε τέλος, στην ίδρυση νέων Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών με αφετηρία το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Κινηματογραφικών Σπουδών σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Δράμας και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σύγχρονου Ιταλικού Πολιτισμού για το οποίο μάλιστα υπάρχει και χρηματοδότηση από το Ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών.