Το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας αποφασίζει την Τετάρτη για το μέλλον της ΔΕΚΠΟΤΑ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας μεθαύριο Τετάρτη, καθώς είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί το μείζον  – όπως εξελίσσεται – ζήτημα της διάλυσης της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής, Πολιτιστικής   και Τουριστικής  Ανάπτυξης (ΔΕΚΠΟΤΑ).

Το θέμα- κατόπιν συνεννόησης των τριών μεγαλυτέρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης , θα εισηγηθεί ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και Ζωή» Κυριάκος Χαρακίδης.

Είναι το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη μεταξύ 11 συνολικά θεμάτων, αλλά και αυτό με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς δεν υπάρχει ομοφωνία.

Ήδη ο Δήμαρχος έκανε γνωστή την θέση του μιλώντας προσφάτως στο ραδιόφωνο, ότι δηλαδή δεν συμφωνεί με την λύση και εκκαθάριση της ΔΕΚΠΟΤΑ, όπως δεν συμφωνεί και ο πρόεδρος της Επιχείρησης Λευτέρης Καλινικίδης ,που  θεωρεί «πολιτικό εγκληματία» αυτόν που επιδιώκει την διάλυση της ΔΕΚΠΟΤΑ.

Μετά την συζήτηση το σώμα θα περάσει σε ψηφοφορία,  ωστόσο η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Γι αυτό πιθανόν ο επικεφαλής του project  A.Τσιαμπούσης  στην συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα από κοινού με τους επικεφαλής των παρατάξεων «Πόλη και Ζωή»  και «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» κάλεσε του Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης να υπερψηφίσουν την πρόταση ώστε να απλοποιηθεί η όλη διαδικασία.