Θεοδωρικάκος Ενίσχυση 10 εκατ. ευρώ για τη στήριξη 700 εργαζομένων σε δήμους

Tο υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει πρωτοβουλία  προκειμένου να μην κλείσει ούτε ένα δημοτικό ΚΔΑΠ και να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος που έχει σύμβαση με τους παιδαγωγικούς χώρους δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, σε όλη τη χώρα, υπογράμμισε, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Τάκης Θεοδψρικάκος.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως το θέμα αφορά περισσότερους από 700 εργαζόμενους στους δήμους, ενώ σημείωσε ότι το ζήτημα συζητήθηκε σε σύσκεψη με τον υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου. «Δίνουμε 10 εκατ. ευρώ στα δημοτικά ΚΔΑΠ, προκειμένου να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε επίσης πως «όσες οικογένειες δεν πήραν voucher για τα παιδιά τους και το δικαιούνται -διότι υπήρξαν πολλές οικογένειες που δεν συμπλήρωναν τα χαρακτηριστικά- μπορούν, πλέον, να απευθυνθούν, αν θέλουν, στα δημοτικά ΚΔΑΠ, τα οποία είναι σε θέση να υποδεχτούν χιλιάδες παιδιά».

Σχετικά με το ζήτημα των υπαλλήλων καθαριότητας στα σχολεία, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει διαθέσει φέτος επιπλέον 28 εκατ. ευρώ για 9.474 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 5.000 είναι πλήρους απασχόλησης. Σημείωσε επίσης ότι όλοι έχουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και διευκρίνισε πως οι δήμαρχοι δεν είναι υπάλληλοι της κυβέρνησης και είναι εκείνοι που έχουν την ευθύνη για να προσλάβουν τους υπαλλήλους καθαριότητας και να τους στείλουν στα σχολεία, καθώς έχουν λάβει τα σχετικά κονδύλια.

ethnos.gr