Στην 2η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Απριλίου 2025 και ώρα 18:30 μ.μ. και θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στο Δημαρχιακό Μέγαρο (αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου), σύμφωνα με την πρόσκληση με Α.Π. 11106/16-4-2025 περιλαμβάνονται τα παρακάτω θέματα:
ΤΟΠΑΛΙΔΗ ΑΝΕΣΤΗ δημοτική παράταξη ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΜΑ.
Θα ήθελα να μας ενημερώσετε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η μελέτη που αφορά τη διαμόρφωση της ευρύτερης περιοχής της Αγίας Βαρβάρας, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση, και παραμονή στο χώρο, των δημοτών και επισκεπτών της περιοχής, απο την πιθανή πτώση δέντρων .
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ ΚΥΡΙΑΚΟ δημοτική παράταξη ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΔΡΑΜΑ
Αντιμετώπιση προβλήματος έλλειψης τάφων στα κοιμητήρια Δράμας
Το πρόβλημα έλλειψης τάφων στα κοιμητήρια της πόλης της Δράμας είναι έντονο και συνεχώς επιδεινούμενο. Ιδίως στα Α΄ κοιμητήρια ανοίγονται τάφοι στους χώρους που πριν ήταν διάδρομοι.
Ποια είναι η σημερινή κατάσταση και ποιος είναι ο χρόνος για τον κορεσμό των υφιστάμενων κοιμητηρίων;
Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η δημοτική αρχή για την συνολική επίλυση του προβλήματος;
Ποιος είναι ο σχεδιασμός και το χρονοδιάγραμμα για ένα νέο κοιμητήριο;
Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και στα δημοτικά διαμερίσματα, με κοιμητήρια που συνεχώς επεκτείνονται.
ΜΛΕΚΑΝΗ ΜΙΧΑΗΛ Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πολη+Ζωή
Σε προηγούμενη συνεδρίαση λογοδοσίας, πρότεινα για συζήτηση το θέμα: Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Δήμου Δράμας, με τα εξής επιμέρους ερωτήματα :
α) ποια ακίνητα χρησιμοποιεί ο ίδιος ο Δήμος και για ποιον σκοπό,
β) ποια ακίνητα είναι νοικιασμένα,
γ) ποια ακίνητα μένουν αναξιοποίητα και τι σχεδιάζει ο Δήμος για την αξιοποίησή τους.
Το θέμα δεν συζητήθηκε επειδή δεν κατέστη δυνατόν να συγκεντρωθούν τα στοιχεία. Όταν αυτά συγκεντρώθηκαν μου εστάλησαν ορισμένα αρχεία με τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου, χωρίς να απαντάται το (γ) ερώτημα. Παρακαλώ το θέμα να συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση και να υπάρξει απάντηση και στο (γ) ερώτημα. Πχ τι σχεδιάζει η δημοτική αρχή για τα κτήρια της ΔΕΚΠΟΤΑ, το καφενείο «Ελευθερία», το κτήριο στον Κορύλοβο. Επιπρόσθετα επισημαίνω ότι εδώ και αρκετούς μήνες παρέδωσα στον κ. Τσακίρη στοιχεία για την παραχώρηση στο Δήμο (ΦΕΚ) των εκτάσεων του Δημοσίου στην Αγία Βαρβάρα ώστε να προχωρήσει η μεταγραφή τους. Στο θέμα αυτό δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Παρακαλώ για τη σχετική ενημέρωση.
ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ δημοτική παράταξη ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΔΡΑΜΑ.
Ενημέρωση στο σώμα σχετικά με τις εξελίξεις (αν υπάρχουν) με το ΒΑΑ 2 (ανάπλαση Δημοτικού Κήπου, Πλατείας Ελευθερίας & Εθνικής Αμύνης).
Η ενημέρωση να περιέχει και τα παρακάτω:
• που βρίσκεται η χρηματοδότηση όλου του έργου; Έχει βρεθεί κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο, εκτός περιφέρειας ΑΜΘ;
• πότε θα ξεκινήσει, δεδομένου ότι έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες; Υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα
ΤΖΙΡΙΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ δημοτική παράταξη ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΖΩΗ
Απαλλοτρίωση καταστημάτων έργου “Τέμενος”ζ