Τάκης Θεοδωρικάκος: «Αποκρούουμε αποτελεσματικά κάθε απειλή στα σύνορά μας»

40.000 μετανάστες επιχείρησαν χωρίς να τα καταφέρουν να περάσουν τον Έβρο κατά τους 4 πρώτους μήνες του 2022 δήλωσε ο υπ. Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας περισσότεροι από 800 συνελήφθησαν το ίδιο διάστημα, ενώ άγνωστο παραμένει ποιος είναι ο αριθμός αυτών που κατορθώνουν να περάσουν στην χώρα αποφεύγοντας την σύλληψη.

Στην οχύρωση των συνόρων της χώρας απέναντι στα αυξημένα κύματα ροής παράνομων μεταναστών, αναφέρθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιεί καθημερινά πολύ σημαντικό έργο στα σύνορα της χώρας, έχοντας αποτρέψει, μόνο κατά το πρώτο τετράμηνο του 2022, την είσοδο πάνω από 40.000 παράνομων μεταναστών στη χώρα: «Αποκρούουμε αποτελεσματικά κάθε απειλή απέναντι στην Χώρα μας, στα σύνορά μας, στον Έβρο.  Η  γειτονική Χώρα δεν επιτρέπεται ούτε να ανέχεται να υπάρχουν διακινητές δυστυχισμένων ανθρώπων, παρανόμων μεταναστών, ούτε πολύ περισσότερο να υποθάλπονται τέτοιου είδους καταστάσεις. Θα πρέπει να σεβαστούν το Διεθνές Δίκαιο, θα πρέπει να σεβαστούν απολύτως τα σύνορα και μην επιτρέπουν και εκείνοι τέτοιου είδους καταστάσεις», επεσήμανε ο Υπουργός και πρόσθεσε: «Είναι ξεκάθαρη η απάντηση της ελληνική κυβέρνησης. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο να μπουν παράνομοι μετανάστες στη χώρα, από οποιοδήποτε σημείο της. Δεν υπάρχει επίσης καμία απολύτως δυνατότητα σε κανέναν να αμφισβητήσει την ακεραιότητα της πατρίδας μας και την εθνική κυριαρχία».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος θα μεταβεί αύριο στον Έβρο, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας για τη διαφύλαξη των συνόρων της Ε.Ε. : «Η Ελλάδα ως χώρα μέλος της Ε.Ε, σέβεται απολύτως το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα και πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα προασπίζει τα σύνορα της, τα οποία είναι και σύνορα της Ε.Ε. Στη φύλαξη των συνόρων μας συνδράμει και δύναμη του Frontex. Πιστεύω ότι οι ευρωπαίοι εταίροι, φίλοι και σύμμαχοι μας, θα πρέπει να αξιολογούν πολύ θετικά το γεγονός ότι το Ελληνικό κράτος κάνει  ό,τι πρέπει για να μην μπαίνουν στη χώρα, άρα και στην Ε.Ε, παράνομοι μετανάστες».