Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας με εκπροσώπους του Νοσοκομείου

Τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας επισκέφθηκαν χθες εκπρόσωποι των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου, των ιατρών και του ΕΚΑΒ. Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Δράμας με πρώτιστο αυτό της έλλειψης ιατρικού, νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού, τις δυσχέρειες που προκαλούνται από την μειωμένη κρατική χρηματοδότηση, καθώς και το πρόβλημα λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου και της έγκαιρης ειδοποίησης και έλευσης του ΕΚΑΒ σε περίπτωση επειγόντων περιστατικών

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης  όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου «αναφέρθηκε στα σημαντικά τεχνικά έργα-παρεμβάσεις που πρόκειται να υλοποιήσει άμεσα η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας αναφορικά με το Νοσοκομείο Δράμας, όπως το έργο «Οικοδομικές Εργασίες για την Ενεργειακή Αναβάθμιση κτιρίων Γενικού Νοσοκομείου Δράμας», προϋπολογισμού 2.860.000 Ευρώ και το έργο «Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για την Ενεργειακή Αναβάθμιση κτιρίων Γενικού Νοσοκομείου Δράμας», προϋπολογισμού 2.650.000 Ευρώ, έργα που θα επιφέρουν, εκτός από μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, μεγάλη μείωση της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας, επιτρέποντας την εξοικονόμηση πόρων που μπορούν να διατεθούν από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου προς όφελος των πολιτών. Επιπρόσθετα, σε διαδικασία ένταξης βρίσκεται το έργο «Υγειονομική Αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων των κτιρίων του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας», προϋπολογισμού 2.000.000 Ευρώ, έργο που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην βελτιστοποίηση και μεγιστοποίηση της ποιότητας, αλλά και της ποσότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι : «Κύρια προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Δράμας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας και σε συνέργεια με όλους τους εμπλεκόμενους δημόσιους φορείς, είναι η υπέρβαση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Δράμας και η βέλτιστη λειτουργία του, ώστε οι κάτοικοι του Νομού μας να απολαμβάνουν αναβαθμισμένες δωρεάν υπηρεσίες Υγείας. Η Υγεία άλλωστε είναι το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου».