Στις 23 Νοεβρίου κρίνεται η τύχη 150 εργαζομένων στον “Πρίνο”

Σε διαβούλευση την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021  κάλεσε η Energean, βάση του Νόμου το Σωματείο Εργαζομένων

με στόχο να βρεθεί μία λύση στο θέμα  των 150 επικείμενων διαθεσιμοτήτων.

Στη σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση η Energean τονίζει ότι «αναγκάζεται να προχωρήσει σε αυτήν την διαδικασία με δεδομένο ότι:

  • Οι συσσωρευμένες φορολογικές ζημιές από την δραστηριότητα της εταιρείας στον Πρίνο φτάνουν τα 313 εκατ. ευρώ.
  • Οι καθαρές εκροές για την τρέχουσα χρονιά από τη δραστηριότητα στον Πρίνο εκτιμώνται σε 48 εκατ. ευρώ
  • Η κατάληψη του εργοστασίου από το Σωματείο αποτρέπει παράνομα τη διοίκηση του Πρίνου να μεταβεί στις εγκαταστάσεις και να διοικήσει.
  • Υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι δυνατό να λειτουργήσει με ασφάλεια το εργοστάσιο και να ξεκινήσει η παραγωγική διαδικασία, όπως άλλωστε επισημαίνει και σε σχετική της επιστολή προς την εταιρεία μας η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) η οποία, ως εποπτεύουσα αρχή, ζητεί να παραμείνουν κλειστές οι εγκαταστάσεις μέχρις ότου η εταιρεία εγγυηθεί για την ασφαλή λειτουργία τους και μέχρι η ΕΔΕΥ να μεταβεί με εκπροσώπους της εταιρείας στις θαλάσσιες εξέδρες για τη διενέργεια σχετικής επιθεώρησης.

«Η διοίκηση της Energean έχει κατ’ επανάληψη καλέσει το Σωματείο να σταματήσει την παρανομία στον Πρίνο, να άρει την κατάληψη των εγκαταστάσεων, να επιτρέψει στη διοίκηση του Πρίνου να μεταβεί στις εγκαταστάσεις για να διοικήσει και να αποκατασταθεί η νομιμότητα, ώστε να επαναλειτουργήσουν με ασφάλεια οι εγκαταστάσεις και, βεβαίως, να αποκατασταθεί ο διάλογος μεταξύ εταιρίας και Σωματείου, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε προσπαθήσει, εισπράττοντας σταθερά άρνηση και αδιαλλαξία.

Δυστυχώς, το Σωματείο και οι καθοδηγητές του κράτησαν ως τώρα μια ανένδοτη και αδιέξοδη στάση, εμμένοντας στην παρανομία και εκβιάζοντας, ουσιαστικά, την εταιρία, τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία της Καβάλας.

Οι εμπνευστές όλης αυτής της πρακτικής και η υπό τον κ. Μανώλη Κελαϊδάκη διοίκηση του Σωματείου δεν μας αφήνουν άλλα περιθώρια και παίρνουν στον λαιμό τους τους εργαζόμενους του Πρίνου. Καμία επιχείρηση δεν διοικείται με αντάρτικα και τσαμπουκάδες»,