Στην Δράμα αντιπροσωπεία του δήμου Lauf  της Γερμανίας

Την Δράμα επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Lauf  της Γερμανίας. Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Δράμας και αυτός του Lauf   έχουν αδελφοποιηθεί από το 2008.

Στην  πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Δράμας έγινε η υποδοχή της αποστολής  με επικεφαλής τον  Δήμαρχο της πόλης  Thomas Lang.

Στην ομιλία του ο  Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Μπορούμε να θυμόμαστε τη σημερινή μέρα,  σαν ημέρα  φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των 2 περιοχών.

Η εµπειρία  δείχνει ότι ο θεσμός των αδελφοποιήσεων ρίχνει σύνορα, φράγματα και εμπόδια .

Με τον Δήμο Lauf ανοίξαμε δρόμους συνεργασίας και κοινών δράσεων, αλλά και αναζήτησης κοινών λύσεων.…»

Από την πλευρά του ο Γερμανός ομόλογός του Thomas Lang ανέφερε:

«Η αδελφοποίηση των πόλεων μας μας έδειξε πόσο σημαντική είναι η κουλτούρα του διαλόγου για μια Ενωμένη Ευρώπη. Είμαι πολύ χαρούμενος για την συνάντηση αυτή. Όλος ο κόσμος έρχεται πιο κοντά μας , όταν εμείς οι άνθρωποι από άλλες περιοχές γνωριστούμε καλύτερα στο πλαίσιο μιας αδελφοποίησης πόλεων. Καθισμένοι ο ένας απέναντι στον άλλο, συζητώντας και ανταλλάσσοντας απόψεις»

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους είχαν την δυνατότητα να επισκεφτούν και να ξεναγηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, στο Κέντρο Πληροφόρησης Οροσειράς Ροδόπης, στο Μουσείο Τρένων,  στην  Ιερά Μονή Παναγιάς Εικοσιφοίνισσας, στο Σπήλαιο Αγγίτη, στο Κτήμα Παυλίδη.