Σώστε τις Αλάνες, ξαναβγάλτε τα παιδιά στις γειτονιές

Μία σημαντική για την υγεία των παιδιών πρωτοβουλία αναπτύσσει ο  Πολιτιστικός Σύλλογος ΒΟΡΕΙΟΙ Δράμας και το αθλητικό τμήμα της Ακαδημίας «ΒΟΡΕΙΟΙ Δράμας-ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μοναστηρακίου». Επιχειρεί να “ξαναζωντανέψει” τις αλλάνες όπου τα παιδιά και οι έφηβοι μπορούν να παίξουν και να επικοινωνήσουν άμεσα μεταξύ τους μακριά από τις οθόνες των κινητών και των υπολογιστών.

Ο Σύλλογος παράλληλα με τις αγωνιστικές δράσεις επιδιώκει την προσφορά σε όλους τους αθλητικούς, εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς τομείς με την πραγματοποίηση κατάλληλων δράσεων και προγραμμάτων όπως ημερίδες, γιορτές, έρανοι κλπ.

«Το νέο μας Projekt έχει σχέση με την αντιμετώπιση δύο τεράστιων προβλημάτων της εποχής μας και της πόλης μας, την έλλειψη κατάλληλων ελεύθερων χώρων (ΑΛΑΝΕΣ) για το παιχνίδι και την άθληση των παιδιών καθώς και τον εθισμό τους στην τεχνολογία. Στόχος μας είναι η απομάκρυνσή των παιδιών από τις οθόνες και η έξοδός τους στις γειτονιές. Στα πλαίσια λοιπόν αυτά και με αφετηρία την Πανελλήνια περιβαλλοντική Ημέρα « Let’s do it Greece» ξεκινάμε την δράση με τίτλο «Σώστε τις Αλάνες, ξαναβγάλτε τα παιδιά στις γειτονιές». Ξεκινήσαμε με τον εντοπισμό, την καταγραφή και την φωτογράφιση χώρων της πόλης της Δράμας που συγκεντρώνουν πολλά παιδιά, αλλά δυστυχώς είναι παραμελημένοι, ακατάλληλοι έως και επικίνδυνοι.
Η πρώτη μας παρέμβαση θα γίνει την Κυριακή 14 Απριλίου 10.15 π.μ. στην περίφημη «ΛΑΚΚΟΥΒΑ» στην περιοχή της Διαγωνίου Δράμας όπου καθημερινά έπαιζαν, παίζουν και θα παίζουν δεκάδες παιδιά. Αφού εντοπίσαμε σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ.Γκλαβόπουλο Παναγιώτη, σημεία που μπορούμε με εθελοντική εργασία και την στήριξη και συνεργασία του Δήμου Δράμας να βελτιώσουμε, καλούμε τα μέλη μας, μικρά και μεγάλα, να συγκεντρωθούμε στην ΑΛΑΝΑ και να βάψουμε, κουρέψουμε, στερεώσουμε, διορθώσουμε, ασφαλίσουμε ό,τι μπορούμε, ομορφαίνοντας τον χώρο.
Πάρτε μαζί σας αν θέλετε (έχουμε φροντίσει και εμείς να υπάρχουν) εργαλεία (γάντια, πινέλα, χορτοκοπτικά, φτυάρια, τσουγκράνες κλπ.) και την καλή διάθεσή σας και ραντεβού την Κυριακή το πρωί 10.15 π.μ. στην ΑΛΑΝΑ. Θα βάψουμε τα δοκάρια, τα παγκάκια, τα κολωνάκια, την κερκίδα και τους κάδους, θα περάσουμε δίχτυα, θα κουρέψουμε το γκαζόν, θα μαζέψουμε τα σκουπίδια και στο τέλος θα παίξουμε και ποδόσφαιρο.
Ελπίζουμε η δράση μας αυτή αλλά και οι επόμενες να ευαισθητοποιήσουν και να βρούνε μιμητές Φορείς, Συλλόγους και πολίτες και σε άλλες περιοχές της Δράμας.
Υ.Γ. Ευπρόσδεκτη η συμμετοχή και όποιου συμπολίτη μας ή κατοίκου της γειτονιάς το επιθυμεί.»