Σήμερα ο Ν. Μηταράκης στην Ορεστιάδα – Τον περιμένουν “με ανοιχτές αγκάλες”

Ξεκινά σήμερα η διήμερη επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη στον Έβρο. Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός θα επισκεφθεί το ΚΥΤ Φυλακίου λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας, μια επίσκεψη που είχε ακυρωθεί τον προηγούμενο μήνα λόγω κρούσματος  κορονοϊού σε αυτοδιοικητικούς.

Ο Νότης Μηταράκης προτίθεται να συναντηθεί με τους κατοίκους του Φυλακίου, αλλά και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και να συζητήσει μαζί τους για την επέκταση του ΚΥΤ ώστε να αμβλύνει τις έντονες αντιδράσεις από κάθε κατεύθυνση, προς το σχέδιο αυτό.

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου ο υπουργός θα δώσει συνέντευξη στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Αλεξανδρούπολη.

Στο μεταξύ οι κάτοικοι του βορείου Έβρου και πιο συγκεκριμένα η Ανεξάρτητη Επιτροπή Αγώνα κατά της επέκτασης του ΚΥΤ που έχει συσταθεί πρόσφατα ετοιμάζει κινητοποιήσεις και δηλώνει ότι θα είναι “έτοιμη για τον υποδεχθεί αναλόγως”, ενώ αντιδρούν και  οι κτηνοτρόφοι.

πηγή evros24.gr