Σ. Γεωργιάδης: Να υπάρξει μέριμνα για τους επιχειρηματίες που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2020 – Κίνδυνος να χάσουν τις επενδύσεις τους

Την αδήριτη ανάγκη της επιβίωσης των νέων επιχειρηματιών που επλήγησαν από τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης του κορονοΪού, επισημαίνει με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης ζητά να υπάρξει μέριμνα για όσους ξεκίνησαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα τον Ιανουάριο του 2020 και λόγω των αναγκαίων μέτρων (lockdown) αντιμετωπίζουν σήμερα το φάσμα της ολοκληρωτικής καταστροφής και της πλήρους απώλειας της επένδυσης τους.

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Εξαιτίας της παρατεταμένης αρνητικής εξέλιξης της Πανδημίας και των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά, παρακαλούμε άμεσα να συμπεριληφθούν σε όλα τα μέτρα στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων (είτε κλείσανε με κρατική εντολή είτε συμπεριλαμβάνονται στην λίστα ΚΑΔ του Απριλίου,) όλες οι επιχειρήσεις που έχουν έναρξη δραστηριότητας από 1/1/2020 και μετά.

Όλες αυτές οι νέες επιχειρήσεις, εκτός ότι πήραν ένα μεγάλο επενδυτικό ρίσκο να επενδύσουν μέσα στην κρίση της πανδημίας και κυρίως αυτές που ανέστειλαν με κρατική εντολή την λειτουργία τους για σχεδόν μισό χρόνο, αντιμετωπίζουν σήμερα το φάσμα της ολοκληρωτικής καταστροφής και της πλήρους απώλειας της επένδυσης τους. Αφορά δε κυρίως νέους ανθρώπους, που στην αρχή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας δέχτηκαν τις οικονομικές επιπτώσεις της Πανδημίας.

Αν μη τι άλλο τεχνικά ζητήματα, όπως οι φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν το 2021, δεν μπορούν να αποτελέσουν λόγο μη στήριξης των νέων αυτών επιχειρήσεων. Είναι υποχρέωση της πολιτείας στα πλαίσια μιας ισότιμης αντιμετώπισης, να πάρει αποφάσεις επίλυσης του προβλήματος,  παρακάμπτοντας κάθε τεχνική δυσκολία. Υπάρχουν τρόποι επίλυσης , όπως είμαι σίγουρος ότι είναι & δηλωμένη η πολιτική βούληση της κυβέρνησης, η οποία θα παρακάμψει τις όποιες αιτιολογίες γραφειοκρατών & υπηρεσιακών παραγόντων, σε μια περίοδο που οι κλασσικές προσεγγίσεις επίλυσης των προβλημάτων ούτως ή άλλως έχουν καταρριφθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ζούμε πλέον σε  μια άλλη εποχή επονομαζόμενη covid19.

Ευχαριστώ

Στέφανος Γεωργιάδης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας