Πρόταση των Ξενοδόχων Δράμας για την αισθητική αναβάθμιση της πόλης

Είναι γεγονός ότι η εικόνα της πόλης της Δράμας βαίνει από το κακό στο χειρότερο. Κατά γενική ομολογία το κέντρο ακόμη και μετά την ανάπλαση της 19ης Μαϊου είναι “τριτοκοσμικό”. Η Δημοτική Αστυνομία για κάποιους λόγους δεν φαίνεται ικανή να βάλει μία τάξη στην αναρχία που επικρατεί. Η εγκατάλειψη είναι εμφανής. Ωστόσο ένα συλλογικό όργανο -ίσως το μοναδικό- που απέδειξε μέχρι σήμερα, ότι όντως ενδιαφέρεται για την αναβάθμιση της Δράμας – Η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας- έχει ιδέες και προτάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Μία εξ αυτών είναι ο εξωραϊσμός του  “πολύπαθου” τοιχίου του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας στην Π.Διονυσίου με απεικόνιση των υπαίθριων δραστηριοτήτων της περιοχής. Σημειώνεται ότι η Ένωση έχει καταθέσει σειρά προτάσεων προς την τοπική αυτοδιοίκηση την τελευταία τριετία.

Σε επιστολή του προς τον Δήμαρχο Δράμας ο πρόεδρος της Ένωσης Άγγελος Καλλίας περιγράφει επακριβώς την συγκεκριμένη πρόταση.

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Οι ειδικές μορφές τουρισμού αναπτύσσονται ολοένα και περισσότερο στη περιοχή της Δράμας. Όλοι μας συζητάμε γι’ αυτές και προσπαθούμε να τις προβάλουμε στα κοινωνικά μας δίκτυα προς τα κοινά μας. Αντιλαμβανόμαστε όμως, ότι δεν υπάρχει κάτι απτό στη πόλη μας που να παρακινεί τον επισκέπτη να αναζητήσει τις μορφές αυτές.

Έτσι, θα θέλαμε να προτείνουμε τη ζωγραφική του τοίχου του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας με θέμα τις υπαίθριες δραστηριότητες της περιοχής, όπως το ράφτινγκ, η ποδηλασία, η πεζοπορία, η αναρρίχηση, το παραπέντε, ο αγροτουρισμός και άλλες. Ο τοίχος θα διακοσμηθεί με ζωγραφιές που απεικονίζουν αυτές τις δραστηριότητες και θα συνοδεύονται από το σλόγκαν “Καλώς ήρθατε στην πόλη του νερού, καλώς ήρθατε στη Δράμα!”

Σκοπός της τοιχογραφίας είναι να δημιουργηθεί ένα κεντρικό σημείο στη πόλη μας όπου θα μπορεί κάποιος να δει τι μπορεί να κάνει. Σε εμφανές σημείο της τοιχογραφίας, μπορεί να μπει QR code που θα οδηγεί σε σχετική πληροφορία, καθώς και hashtags που χαρακτηρίζουν την περιοχή μας. Με τον τρόπο αυτό οι επισκέπτες θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν πιο εύκολα και να προωθούν οι ίδιοι την περιοχή μας.

Το έργο μπορεί να υλοποιηθεί από νέους καλλιτέχνες της Δράμας, έπειτα από ανοιχτή πρόσκληση.

Με τα παραπάνω, πιστεύουμε ότι θα ενισχύσουμε την προβολή της περιοχής μας και θα προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες που επιθυμούν να απολαύσουν τις υπαίθριες δραστηριότητες που προσφέρει η Δράμα.

Με εκτίμηση, Άγγελος Καλλίας,
Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας