Προστασία ή τιμωρία? Μηνιαίο πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60

Σε μια νέα κίνηση η οποία αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις  προέβη η κυβέρνηση εξ αιτίας της εμφάνισης της μετάλλαξης όμικρον. Θεσπίζει πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως για κάθε πολίτη άνω των 60 ετών ο οποίος δεν θα εμβολιαστεί έως τις  16 Ιανουαρίου του 2022.

Πληθαίνουν στο μεταξύ οι αντιδράσεις στα social media για το νέο μέτρο με πολίτες -ανεμβολίαστους αλλά  και εμβολιασμένους- να παρομοιάζουν τη σημερινή κυβέρνηση με αυταρχικά καθεστώτα.

Στη  ανακοίνωση προέβη ο κ.  Μητσοτάκης, παρεμβαίνοντας στο Υπουργικό Συμβούλιο τ

«Έως τις 16 Ιανουαρίου καλούνται να κλείσουν ραντεβού. Θα έχουν προτεραιότητα στο σύστημα του εμβολιασμού. Εάν δεν το κάνουν, θα πληρώσουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε μήνα που δεν θα είναι εμβολιασμένοι. Δεν είναι τιμωρία αλλά προστασία», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό αλλά αναγκαίο», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ωστόσο υποχρεώνει ουσιαστικά τον χαμηλοσυνταξιούχο να εμβολιστεί αφού είναι αδύνατον να αντέξει το χαράτσι των 100 ευρώ τον μήνα.

Επίσης όπως τόνισε ο πρωθυπουργός από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα μοιραστεί από ένα self test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, έτσι ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του ιού εν όψει των εορτών.