Προσοχή – Χύμα “μπότοξ” από την Τουρκία- 97 φιαλίδια στα χέρια των τελωνειακών

Αν θέλετε να κάνετε μπότοξ στο πρόσωπό σας καθώς οι ρυτίδες σας ενοχλούν φροντίστε να μην παρασυρθείτε από τις φθηνές τιμές, γιατί το πιο πιθανό είναι να σας κοστίσουν όχι απλώς ακριβά αλλά πανάκριβα. Σε πολλά «ιατρεία» μπορεί να κυκλοφορούν προϊόντα «μαιμού»  που «μπαίνουν» από την Τουρκία  και είναι επικίνδυνα για την υγεία.

Διαβάστε το θέμα για να είστε ενήμεροι του τι συμβαίνει.

Την περασμένη εβδομάδα ένας άνδρας επιχείρησε να περάσει –παράνομα εννοείται- από το συνοριακό σταθμό των Κήπων 97 φιαλίδια φαρμακευτικού σκευάσματος με την ένδειξη DYSPORT 500U (μπότοξ), με τις χάρτινες συσκευασίες τους.

Για κάποιον λόγο ο εν λόγο κύριος κίνησε τις υποψίες των ελεγκτών οι οποίοι ξεκίνησαν «το ψάξιμο» στο ΙΧ και βρήκαν κατ αρχάς τις χάρτινες συσκευασίες, γεγονός που τους οδήγησε στα φάρμακα. Από την έρευνα βρέθηκαν 2 ειδικές σακούλες ψύξης εντός των οποίων υπήρχαν συνολικά 16  συσκευασίες τροφίμων και χυμών, παγοκύστες και σακουλάκια με πάγο .Οι 13 συσκευασίες περιείχαν τα συγκεκριμένα σκευάσματα. Ειδικότερα οκτώ φιαλίδια σε κάθε μία από τις 12 συσκευασίες και 1  φιαλίδιο σε 1συσκευασία , οι οποίες είχαν ανοιχτεί και επανασυγκολληθεί θερμικά.

Η επιχείρηση κόστισε στον «εισαγωγέα» 6254 ευρώ, όσο ήταν το πρόστιμο που πλήρωσε, για να αφεθεί ελεύθερος.