
Ένα νέο στοιχείο έρχεται με το εμβόλιο για τον Κορονοιό. Για πρώτη φορά στα χρονικά θα ζητείται εγγράφως η συγκατάθεση του εμβολιαζόμενου.
Μέχρι σήμερα η παρουσία του και μόνο επιβεβαίωνε αυτομάτως την συναίνεσή του.
Οι πολίτες που θα προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα για εμβολιασμό κατά της covid-19 θα ενημερώνονται αρχικά και στην συνέχεια θα πρέπει να υπογράφουν ένα συγκεκριμένο έντυπο του Υπουργείου Υγείας, με το οποίο θα επιβεβαιώνουν ότι έχουν ενημερωθεί και αποδέχονται τον εμβολιασμό, καθώς και τις τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες.
Προφανώς το έγγραφο αυτό κατοχυρώνει γιατρούς και υπουργείο υγείας από τυχόν προσφυγές σε περίπτωση που ο εμβολιασθείς εμφανίσει σοβαρές για την υγεία του παρενέργειες.
Το έντυπο έχει σταλεί, ήδη, από το Υπουργείο Υγείας, στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας και αποτελεί την υποχρεωτική συναίνεση των πολιτών πριν τον εμβολιασμό.
Στην περίπτωση που κάποιος πολίτης δεν δύναται να παράσχει προφορική συγκατάθεση για το εμβόλιο, θα πρέπει να συμπληρώνεται το έγγραφο από κάποιον οικείο, πάροχο φροντίδας ή δικαστικό συμπαραστάτη.
Το Έγγραφο









