Παρανέστι: 500.000 €  για την βελτίωση του οδικού δικτύου Παρανέστι – λουτρά Θερμιών

Υπεγράφη εχθές 13/10/2021 από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Κ. Πέτσα Στέλιο η χρηματοδότηση με 500.000 € προς το Δήμο Παρανεστίου για το έργο << Εργασίες άρσης καταπτώσεων και βελτίωση της οδικής ασφάλειας του οδικού δικτύου από Κοινότητα Παρανεστίου προς Λουτρά Θερμιών>>, από το πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού της χωράς. Η αίτηση από το Δήμο Παρανεστίου για την χρηματοδότηση του έργου είχε υποβληθεί στις 15/01/2021 και αφορά τις εργασίες :

– Άρση καταπτώσεων,

– Καθαρισμούς και διανοίξεις τάφρων,

– Καθαρισμός και μόρφωση τάφρου τριγωνικής διατομής ή τάφρου ερείσματος,      εκσκαφή θεμελίων τεχνικών έργων και τάφρων πλάτους έως 5,0 m,

– Κατασκευή ρείθρων,

– Ασφαλτόστρωση,

– Διαγράμμιση οδοστρώματος και

– Πινακίδες σήμανσης

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου Τάσος Καγιάογλου σε δηλώσεις του ανέφερε :   << Είμαι πολύ χαρούμενος που το αίτημα μας για χρηματοδότηση της βελτίωσης του δρόμου Παρανεστίου-Θερμιών εγκρίθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών. Ένας δρόμος που λόγω κατολισθήσεων, κατά την χειμερινή κυρίως περίοδο, δημιουργεί πολλά προβλήματα στους υλοτόμους και σε όσους θέλουν να επισκεφτούν την πανέμορφη περιοχή μας. Σύντομα θα έχουμε έναν βελτιωμένο και ασφαλή δρόμο προς τα Θερμιά >>.

 

Από το Γραφείο Δημάρχου