Παραμένει ως έχει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δράμας

Οκτώ Νομικά Πρόσωπα Δήμων -μεταξύ αυτών και της Δράμας-θα συνεχίσουν την λειτουργία τους όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών που δημοσιεύτηκε σήμερα ορίζει ότι ο Πολιτιστικός Οργανισμός-Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας εξαιρείται από τη διαδικασία της αυτοδίκαιης κατάργησης, όπως προβλέπει ο νόμος, για τα νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου όλων των Δήμων της χώρας.

Μάλιστα βρίσκεται πρώτος στη λίστα με τα  οκτώ – πανελλαδικώς – Νομικά Πρόσωπα δημοσίου δικαίου των Ο.Τ.Α. Ά βαθμού που διατηρούνται ως έχουν.
Η απόφαση αναφέρει ότι η δραστηριότητα του Πολιτιστικού Οργανισμού από πλευράς εξειδικευμένου αντικειμένου, απόδοσης έργου και ευρύτερης αναγνώρισης, τεκμηριώνεται πλήρως και δικαιολογεί την συνέχιση της λειτουργίας του όπως ισχύει.

Το θέμα του αιτήματος εξαίρεσης του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους (ΠΟΦΤΜΜ) Δράμας, συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου και υπήρξε ομώφωνη απόφαση αναφορικά με την διατύπωση του αιτήματος που περιλάμβανε και το Δημοτικό Ωδείο. Το αίτημα κατατέθηκε άμεσα και το αποτέλεσμα ήταν ευνοϊκό για τον Δήμο, καθώς  δεν αλλάζει κάτι στην λειτουργία τόσο του ΦΤΜΜ όσο και του Δημοτικού Ωδείου.
Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δράμας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη και δήλωσε:
«Μας ικανοποιεί ιδιαιτέρως η απόφαση του Υπουργού να εισακουστεί το δίκαιο αίτημα του Δήμου Δράμας και να συνεχίσει ο Πολιτιστικός Οργανισμός- Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας τη λειτουργία του ως έχει, συνεχίζοντας απρόσκοπτα τα εξαίρετο έργο στο χώρο του Πολιτισμού. Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει περίτρανα ότι οι στοχευμένες διεκδικήσεις τελεσφορούν. Και έτσι θα συνεχίσουμε!»