ΠΑΝΜΘ: Ξενοδοχεία καραντίνας σε Θάσο, Αλεξανδρούπολη Κομοτηνή και Κ. Νευροκόπι

Την λίστα με τα καταλύματα που θα λειτουργούν ως χώροι καραντίνας έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Τουρισμού ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου από την 1η Ιουλίου.

Το 67% των αναγκών σε ξενοδοχεία καραντίνας, σε 59 περιφερειακές ενότητες, έχει καλυφθεί έως τώρα σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Τουρισμού.

Ένα επιπλέον ποσοστό 11% αναμένεται να έχει καλυφθεί έως την Τρίτη, 30 Ιουνίου, σε περιοχές που δεν είναι ιδιαίτερα τουριστικές στην ηπειρωτική χώρα, όπως το Κάτω Νευροκόπι και η Κομοτηνή όπου προβλέπεται η λειτουργία 2 εκ των 4 ξενοδοχείων για την περιφέρεια ΑνΜΘ, που θα λειτουργήσουν για την υποδοχή κρουσμάτων κορονοϊού.

Τα άλλα 2 θα επιλεγούν από τις μονάδες της Αλεξανδρούπολης και της Θάσου αντίστοιχα.

Το υπουργείο Τουρισμού έδωσε στην δημοσιότητα την Υπουργική Απόφαση με την οποία δημοσιοποιείται η λίστα με τα τουριστικά καταλύματα, τα οποία μισθώνονται αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού.

Πάντως  ο σχεδιασμός για τα ξενοδοχεία καραντίνας θα έχει οριστικοποιηθεί μέχρι την 1η Ιουλίου, όταν ανοίξουν ξανά τα σύνορα.