Πανευρωπαϊκή αναγνώριση για την αγροτική περιοχή της Ροδόπης, μέσω της “Αξίζω ΙΚΕ”.

Πανευρωπαϊκή αναγνώριση πέτυχε η αγροτική περιοχή της Ροδόπης, μέσω της επιχείρησης “Αξίζω ΙΚΕ”.

Η “Αξίζω ΙΚΕ” έλαβε στα βραβεία Rural Inspirational Awards (RIA) Αwards του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αγροτικής Ανάπτυξης, έπαινο για το έργο της στην κατηγορία καινοτόμο και κοινωνικό μέλλον για την προσπάθεια επί της ενσωμάτωσης στον εργασιακό χώρο των ατόμων με νοητική αναπηρία.

Σημειώνεται ότι η «αξίΖΩ ΙΚΕ» που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2021 και αποτελεί μια εταιρεία αρωγό στο έργο του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν.Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» δραστηριοποιείται στην παραγωγή μαρμελάδων, γλυκών του κουταλιού, ζυμαρικών και συσκευασία μελιού. Η ιδιαιτερότητα της εταιρείας έγκειται στο γεγονός ότι σε αυτή εργάζονται και άτομα με νοητική αναπηρία. Μέσω της αξίΖΩ ΙΚΕ δίνεται δυνατότητα να προωθηθούν και να διανεμηθούν προς πώληση δημιουργίες των ωφελούμενων από τα καλλιτεχνικά εργαστήρια του Συλλόγου.
Στην τελετή απονομής των βραβείων RIA 2022, που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΑΝ.ΡΟ. Ο κ.Τσαλικίδης δήλωσε σχετικά με την τιμητική διάκριση «Το έργο της Αξίζω ΙΚΕ, απαντά ρεαλιστικά σε ένα μέλλον χωρίς κοινωνικό αποκλεισμό. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για αυτή την αναγνώριση, καθώς το συγκεκριμένο έργο  χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης Leader, το οποίο διαχειρίζεται η  «Αναπτυξιακή Ροδόπης Α.Ε». Προωθούμε την αριστεία και δίνουμε την δυνατότητα σε τοπικές επιχειρήσεις να γίνουν πρεσβευτές της Ροδόπης».