Π.Ε Δράμας: Προγραμματισμός, συντονισμός και λήψη μέτρων για τον Κορονοϊό

Σύσκεψη,  υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γιώργου Παπαδόπουλου, με τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες, σχετικά με το συντονισμό και τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του Κορωνοϊού COVID-19 και τον περιορισμό της διάδοσής του, σε ότι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας παργματοποιήθηκε την περασσμένη Τρίτη στην Δράμα.

Στη σύσκεψη, μετά από γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο και ανταλλαγή απόψεων και με δεδομένες τις τελευταίες εξελίξεις, εκπονήθηκε ένας σχεδιασμός και προγραμματισμός για το συντονισμό, τη λήψη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης της διάδοσης του νέου Κορωνοϊού και την ανάληψη κοινών δράσεων από όλους τους φορείς και τις υπηρεσίες, ο κάθε ένας στην σφαίρα των χωρικών και καθ’ ύλην αρμοδιοτήτων του.

Υπογραμμίσθηκε η ανάγκη όλοι οι φορείς να συμβάλουν σε μία καμπάνια πλατιάς ενημέρωσης του κοινού, ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες, με γνώμονα την ατομική ευθύνη του καθενός.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Ιατρός Ρευματολόγος Συντονίστρια του Ε.Ο.Δ.Υ. στο Ν. Δράμας κα.Ελένη Γαμβρέλη, ο Παιδίατρος Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ν.Δράμας κ.Γεώργιος Γεωργιάδης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Υγιεινής και Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Δράμας κ.Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, ο Αντιδήμαρχος για θέματα Υγείας Δήμου Δοξάτου κ.Δημήτριος Καραμπακάκης, ο Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δημάρχου Δήμου Παρανεστίου κ.Πέτρος Κυπραίου, εκπρόσωπος του Δήμου Προσοτσάνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δράμας κ.Αθανάσιος Σέρτης, καθώς και η Αν.Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας κα Αλεξάνδρα Μπουραζάνη και λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας δήλωσε ότι : “Ο κάθε φορέας και υπηρεσία, αλλά και ο κάθε πολίτης, πρέπει να αναλογιστεί και να αναλάβει τις ευθύνες του, έτσι ώστε όλοι μαζί να ορθώσουμε ένα τοίχος προστασίας για την αναχαίτιση αυτού του δεύτερου κύματος κρουσμάτων και τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού”.