Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Παρανέστι το διήμερο συνέδριο του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Παρανέστι το διήμερο συνέδριο του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, στο οποίο συμμετέχει ενεργά ο δήμος Παρανεστίου.  Το συνέδριο είχε ως θέμα <<Κλιματική ουδετερότητα. Από τη φιλοδοξία στην υλοποίηση Προς τη Βιώσιμη Οικονομική Ανάπτυξη και την Κλιματική Ουδετερότητα, με οδηγό την ενέργεια και το νερό>> και στο οποίο συμμετείχαν καταξιωμένοι επιστήμονες από την ακαδημαϊκή κοινότητα .
Κατά την διάρκεια του συνεδρίου δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του δήμου μας. Παράλληλα, οι φιλοξενούμενοι μας είχαν την ευκαιρία παράλληλα να ξεναγηθούν σε πολλές ομορφιές του δήμου μας, να γευτούν τοπικά κρασιά και να γνωρίσουν την Παρανέστια φιλοξενία.

Ο Δήμαρχος Παρανεστίου σε δηλώσεις του ανέφερε : «Είναι μεγάλη μας χαρά που φιλοξενήσαμε μία τέτοια κορυφαία εκδήλωση στην περιοχή μας. Ένα καίριο θέμα που απασχολεί και θα απασχολεί για πολλά χρόνια την καθημερινότητά μας. Η κλιματική αλλαγή την βιώνουμε , με τις πλημμύρες, τις υψηλές θερμοκρασίες και τις φυσικές καταστροφές. Και το πώς όμως θα φτάσουμε στην κλιματική ουδετερότητα με την μείωση των εκπομπών αερίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους : Στελέχη του δικτύου , καθηγητές Πανεπιστημίων και εκπρόσωποι αρχών της Π.Ε Δράμας.

Στο πλαίσο του συνεδρίοου τήν Κυριακή 26 Μαΐου ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος λειτούργησε στήν Ἱερά Μονή Μεταμορφώσεως τοῦ Σωτῆρος Δράμας, όπου εκκλησιάσθηκαν ὁ Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Ἀναστάσεως Καγιάογλου, ἀντιπροσωπεία Δημάρχων καί ὑπηρεσιακῶν παραγόντων πού μετέχουν στό “Δίκτυο Πόλεων μέ λίμνες” καί πιστοί ἀπό τήν Ἐνορία τῆς Πρασινάδας..

Ὁ Σεβασμιώτατος στό καλωσόρισμά του ἀναφέρθηκε στήν ἱστορία τῆς Μονῆς ὅπως τεκμαίρεται ἀπό θεῖες ἀποκαλύψεις ἀλλά καί ἱστορικά ἀρχαιολογικά εὑρήματα, συνδέοντας τήν ἱστορία τοῦ προσφυγικοῦ Ποντιακοῦ Ἑλληνισμοῦ τῆς περιοχῆς μέ τήν Ἱερά Μονή.