Οι Δραμινοί τίμησαν το Φεστιβάλ Γαστρονομίας-Πλήθος κόσμου στις αποθήκες του ΟΣΕ

Πλήθος Δραμινών προσελκύει η δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ Γαστρονομίας που οργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας στον χώρο έξω από τις αποθήκες του ΟΣΕ.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο παραγωγοί διαφόρων προϊόντων σε καλαίσθητα περίπτερα παρουσιάζουν από το μεσημέρι τα προϊόντα τους στους επισκέπτες, οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να τα δοκιμάσουν και να διαπιστώσουν την εξαιρετική  ποιότητά τους.

Ο σεφ Τζόναθαν Χάρνετ μαγειρεύει μπροστά στο κοινό με την βοήθεια μαθητών μαγειρικής του ΔΙΕΚ , ενώ σε γιγαντοοθόνη παρουσιάζεται το οδοιπορικό του σεφ στον Νομό το προηγούμενο διάστημα. Ως γνωστό η όλη ετοιμασία ξεκίνησε πριν δύο μήνες και σε αυτό το διάστημα ο κ. Χάρνετ συναντήθηκε με παραγωγούς με στόχο να γνωρίσει τα Δραμινά προϊόντα και να τα αναδείξει μέσα από τις δημιουργίες του.

Tο πρόγραμμα της ημέρας μετά τις 6μμ:

18:30 Ο chef Τζόναθαν μαγειρεύει παραδοσιακά εδέσματα από χωριά του Νομού μας. – Ημερίδα με θέμα την τουριστική ανάπτυξη του Νομού Δράμας μέσω του «Διονυσιακού menu». Παρουσιάζοντας την σύνδεση του Θεού Διόνυσου με τον Νομό μας καθώς και τους τρόπους ανάδειξης του ανά την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ομιλητές : Β. Πουλιούδη, Γ. Παπουτσής

19:30 20:30 Παρουσίαση “Διονυσιακού μενού”, από παραγωγούς της Δράμας σε συνδυασμό με Οίνο. (Αμαραντίδης , Μπέγγας , Γρηγοριάδης , Μαλέας , Αντωνιαδης, Πελέχρας , Καρκάλης, Μαρία Νέτσικα – Χημικός-οινολόγος, δημοσιογράφος οίνου/συγγραφέας) 21:00 Wine party, συν μαγειρική