Άνω κάτω έχει γίνει το τουρνουά γυναικών στην πυγμαχία στους Ολυμπιακούς του Παρισιού με αφορμή το γεγονός πως επετράπη η συμμετοχή αθλητριών με ανδρικά χρωμοσώματα από την Ολυμπιακή Επιτροπή. Ο λόγος για την Ιμανί Κελίφ από την Αλγερία που αγωνίστηκε στα 66 κιλά κανονικά κόντρα στην Ιταλίδα Άντζελα Καρίνι και προκρίθηκε, αφού η αντίπαλός της εγκατέλειψε μετά από 46 δευτερόλεπτα.
Είναι μια «εξαιρετικά επικίνδυνη» απόφαση, δήλωσε η αρχηγός της αυστραλιανής πυγμαχίας Κέιτλιν Πάρκερ.
«Δεν συμφωνώ με το να τους επιτρέπεται να αγωνίζονται στον αθλητισμό, ειδικά στα μαχητικά αθλήματα», δήλωσε η Πάρκερ και πρόσθεσε ότι «μπορεί να είναι απίστευτα επικίνδυνο».
Η γνωστή συγγκραφέας Τζ. Κ. Ρόολινγκ με αφορμή δηλώσεις αξιωματούχου της ΔΟΕ ότι η Ομοσπονδία εργάζεται για την ασφάλεια των αθλητών, λέγοντας ότι «ένας άνδρας άρπαξε από την Καρίνι» αυτό για το οποίο προπονήθηκε. «Είστε ντροπή, η ασφάλεια είναι ένα αστείο. Οι Αγώνες στο Παρίσι θα αμαυρωθούν για πάντα από την βάρβαρη αδικία στην Καρίνι».
Στον σημερινό αγώνα, η Καρίνι, η οποία είναι έξι εκατοστά πιο κοντή από την Αλγερινή, πήγε στον προπονητή της μετά από 30 δευτερόλεπτα για να φτιάξει την κάσκα της, αλλά αφού συνέχισε για λίγο τον αγώνα σταμάτησε, φεύγοντας με κλάματα από το ρινγκ.
Χαρακτηριστικό ήταν το φωτογραφικό στιγμιότυπο όπου η Ιταλίδα Αθλήτρια πριν εγκαταλείψει το ρινγκ αρνήθηκε να δώσει το χέρι της στην intersex αντίπαλό της για την καθιερωμένη χειραψία.
Ο αντιπρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι έχει εξοργιστεί για το γεγονός ότι της επιτρέπουν να αγωνιστεί.
«Intersex μποξέρ που έχει αποβληθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία μπορεί να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα αντιμετωπίσει τη δική μας Άντζελα Καρίνι. Μία Μεξικανή αθλήτρια που αγωνίστηκε εναντίον της είπε ότι “οι γροθιές της πονούσαν πολύ. Δεν νομίζω να έχω νιώσει έτσι στα 13 χρόνια που πυγμαχώ, ούτε καν σε σπάρινγκ κόντρα σε άνδρες”. Χαστούκι στο πρόσωπο του αθλητικού ιδεώδους και της αξιοπιστίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Φτάνει με τη woke ιδεολογία!», έγραψε ο Σαλβίνι στα social media.
Σε άλλο σχόλιο με τη φωτογραφία της δακρυσμένης Καρίνι, η Σκοτσέζα συγγραφέας σχολιάζει ότι η εικόνα «δεν θα μπορούσε να συνοψίζει καλύτερα το νέο κίνημα δικαιωμάτων των ανδρών». Δείχνει «το μειδίαμα του άνδρα που γνωρίζει ότι προστατεύεται από ένα μισογυνικό αθλητικό καθεστώς και απολαμβάνει τη δυσφορία ,μιας γυναίκας που χτύπησε στο κεφάλι, καταστρέφοντας τα όνειρα μας γυναίκας».