Ο Νίκος Χαρδαλιάς στο αεροδρόμιο “Μέγας Αλέξανδρος”

«…Θέλουμε τον τουρισμό, θέλουμε την οικονομία, αλλά τα θέλουμε με όρους απόλυτης ασφάλειας και για τους ταξιδιώτες- επισκέπτες μας αλλά και για το γενικό πληθυσμό, τους συμπολίτες μας. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο και σε αυτή τη λογική κινούμαστε βήμα βήμα. Υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και με τον αερολιμενάρχη και με την ομάδα που θα αναλάβει την υγειονομική διαχείριση και τον έλεγχο των δειγμάτων». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων  ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη Νικος Χαρδαλιάς από την Καβάλα και το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος.

Ο κ Χαρδαλιάς επισκέφθηκε την Καβάλα στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία θα δέχονται τουρίστες από την 1η Ιουλίου. Συναντήθηκε με τη διοίκηση του αεροδρομίου, στελέχη του υγειονομικού και διοικητικούς ενώ παρόν ήταν ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι και στο αεροδρόμιο της Καβάλας θα γίνονται πλέον στοχευμένα 60 τεστ ημερησίως  και ο αριθμός αυτός πιθανόν να αυξηθεί ανάλογα με τον αριθμό των πτήσεων και τον όγκο των επιβατών που θα έρχονται. Την υγειονομική διαχείριση θα αναλάβει κλιμάκιο των Ένοπλων Δυνάμεων, ενώ όλα τα τεστ θα στέλνονται στη Θεσσαλονίκη και τα αποτελέσματα θα βγαίνουν σε 24 με 36 ώρες.