Ο Χρυσός της Θράκης στο Π.Συμβούλιο

Η εξόρυξη χρυσού στην Θράκη μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη αναμένεται να απασχολήσει το περιφερειακό συμβούλιο ΑΝ.Μ.Θ, καθώς η παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση» ζήτησε να ενταχθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη της πρώτης συνεδρίασης του Π.Σ. Εκτός του χρυσού η παράταξη θέτει άλλα δύο ζητήματα. Το θέμα του ακτοπλοϊκού αποκλεισμού της Σαμοθράκης  και το ενδεχόμενο εγκατάστασης ραντάρ στην κορυφή του όρους Υψάριο της Θάσου.

Επιπλέον η παράταξη κατέθεσε σχετική επερώτηση με 10 υπο-ερωτήματα για την πτώση της γέφυρας του Ιάσμου και την ακύρωση της χρήσης του συγκεκριμένου δρόμου επί δύο χρόνια. Τα παραπάνω κοινοποιήθηκαν αρμοδίως και στις άλλες παρατάξεις του Π.Σ.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» κ. Χριστόδουλος Τοψίδης δήλωσε σχετικά:

«Η παράταξή μας είναι μία νέα, ανεξάρτητη παράταξη η οποία εκφράζει το νέο και την ποιοτική αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των θεσμικών οργάνων της Περιφέρειας. Προεκλογικά είχαμε δεσμευτεί ότι θα επιδιώκαμε με οποιονδήποτε τρόπο την πιο ανοικτή, σύγχρονη, δημοκρατική και με κάθε αμεσότητα λειτουργία των οργάνων ώστε θέματα που προβληματίζουν ή και ανησυχούν τους πολίτες να εισάγονται άμεσα και να συζητούνται εκτεταμένα και δημοκρατικά στο Π.Σ. και στα άλλα όργανα. Στα πλαίσια αυτά έχουμε ήδη προβεί σε 4 σχετικές πρωτοβουλίες, τις οποίες σας αποστέλλουμε προς ενημέρωση όλων των πολιτών

dramini.gr