Νέος επιδημιολογικός χάρτης- “Κίτρινη” η Δράμα

Βελτιώνεται η επιδημιολογική εικόνα στην χώρα μας, επεσήμανε  κατά την τακτική  ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι βγήκε ο επιδημιολογικός χάρτης ετοιμότητας στο https://covid19.gov.gr/ , όπου οι Έλληνες πολίτες και οι επισκέπτες του εξωτερικού θα μπορούν να ενημερώνονται για την κατάσταση σε κάθε μέρος της Ελλάδας.

Ο επιδημιολογικός χάρτης τεσσάρων επιπέδων ετοιμότητας αντιστοιχεί σε 4 χρώματα (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και πράσινο) με βάση επιδημιολογικούς δείκτες που χρησιμοποιούνται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).

Ο επιδημιολογικός χάρτης θα παράγεται εβδομαδιαίως σε επίπεδο Περιφερειακής ενότητας και ειδικά για τα νησιά σε επίπεδο Δήμου.

Σκοπός του επιδημιολογικού χάρτη είναι η ενημέρωση των Ελλήνων και των επισκεπτών στη χώρα μας, καθώς και η σύνδεση των επιπέδων ετοιμότητας με μέτρα δημόσιας υγείας.

Αναφερόμενος στην επιχείρηση «Ελευθερία», είπε πως το ποσοστό εμβολιασμού σε 14 από τις 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο ενώ οι πέντε περιφέρειες με την χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη είναι: Φλώρινα, Ξάνθη, Σέρρες, Φωκίδα και Δράμα.