Μόνο για εμβολιασμένους η “μισή” Ονειρούπολη-Με Τεστ τα παιδιά έως 17 ετών

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την προσέλευση του κόσμου στην Ονειρούπολη, που ανοίγει αύριο Κυριακή τις πύλες της, καθώς τα μέρα για τα θεματικά πάρκα αναμένεται να πλήξουν και το Χριστουγεννιάτικο χωριό της Δράμας. Ένα τμήμα της Ονειρούπολης θα είναι ανοικτό για όλους με απλή χρήση μάσκας. Στο τμήμα όμως όπου αναπτύσσονται  τα “σπιτάκια” με τις διάφορες δραστηριότητες θα εισέρχονται  αποκλειστικά και μόνο εμβολιασμένοι ενήλικες ή όσοι νόσησαν με τα απαραίτητα βεβαίως πιστοποιητικά. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες μικρά παιδάκια, των οποίων οι γονείς δεν είναι εμβολιασμένοι, δεν θα έχουν την δυνατότητα να χαρούν τα όσα προσφέρει η Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Τα μέτρα που θα ισχύσουν κατά την λειτουργία της Ονειρούπολης ανακοίνωσε χθες ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Λ.Καινικίδης και είναι τα κ;aτωθι:

1)      Η είσοδος στη θεματική περιοχή της Χριστουγεννιάτικης αγοράς και των ψυχαγωγικών παιχνιδιών, είναι ελεύθερη όπως και στις λαϊκές αγορές, με αυστηρή τήρηση των μέτρων, όπως αποστάσεις, χρήση μάσκας και αποφυγή κάθε είδους συνωστισμού. Στους οικίσκους υγειονομικού ενδιαφέροντος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η παραμονή μας στον οικίσκο. Στους ελέγχους που θα διενεργούν τα αρμόδια κλιμάκια παρακαλούμε να είστε εφοδιασμένοι με τα ανάλογα πιστοποιητικά ή τέστ.

Mόνο για εμβολιασμένους το θεματικό τμήμα 

2)      Στη ζώνη του θεματικού χριστουγεννιάτικου πάρκου δηλαδή της ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ, θα υπάρχει μόνο μία κεντρική είσοδος επί της οδού Εθνικής Αμύνης. Εκεί θα διενεργείται αυστηρός έλεγχος για την είσοδο σας με την υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή σέλφ τέστ για τα παιδιά έως 17 ετών(24 ωρών) ή για τα παιδιά έως 17 ετών ράπιντ 48 ωρών ή μοριακό 72 ωρών. Δεν επιτρέπεται η είσοδος με ράπιντ τέστ ή μοριακό σε άτομα άνω των 18 ετών. Μέσα στους οικίσκους, όπου αναπτύσσονται δράσεις, θα καταγράφονται τα ονοματεπώνυμα των επισκεπτών και λοιπά στοιχεία σε περίπτωση που αυτά χρειασθούν σε τυχόν ιχνηλάτιση. Οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές εντός θεματικού πάρκου πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν τα ανωτέρω πιστοποιητικά. Οι έξοδοι που θα υπάρχουν θα είναι δύο. Τέλος, στη περίπτωση που κάποιος επισκέπτης παραβεί τους κανόνες και βρεθεί εντός πάρκου χωρίς να έχει περάσει από τον έλεγχο, θα τιμωρείται ο ίδιος με πρόστιμο και η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη.

3)      Θα υπάρχουν ειδικές επισημάνσεις με πινακίδες σε ολόκληρο τον χώρο και βεβαίως το κέντρο πληροφόρησης για οποιαδήποτε διευκόλυνση.

Λαμβανομένου υπόψιν της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης στον Νομό Δράμας γίνεται προφανές, ότι η προσέλευση των πολιτών θα είναι σε μεγάλο βαθμό περιορισμένη.

Άλλος ένας αρνητικός παράγοντας είναι ότι οι γονείς θα πρέπει να βάλουν πιο βαθιά από κάθε άλλη χρονιά το χέρι στην τσέπη αφού και το κόστος της επίσκεψης, με τα υποχρεωτικά τεστ σε παιδιά έως 17 ετών θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Τέλος είναι βέβαιο ότι η μειωμένη προσέλευση θα έχει άμεση επίπτωση στον τζίρο εμπόρων και επιχειρηματιών της εστίασης  που βρίσκονται στον δημοτικό κήπο.