Μετρά αντίστροφα για τα καταστήματα της Εστίασης- Μεθ αύριο η “Πρεμιέρα”

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα της εστίασης με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να  αγωνιούν για την επόμενημέρα εξ αιτίας των περιοριστικών μέτρων που ορίστηκαν. Πάντως με απόφαση της υπηρεσίας του  Δήμου και ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου δύναται να παραχωρείται ατελώς πρόσθετος κοινόχρηστος χώρος πέραν της άδειας, ο οποίος μπορεί να εκτείνεται σε κοινόχρηστο χώρο συνεχόμενο ή μη της υφιστάμενης παραχώρησης. .
Σε κάθε περίπτωση ο χώρος δεν μπορεί να υπερβαίνει το τριπλάσιο ενώ δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση σταθερών κατασκευών.
Για την παραχώρηση της άδειας λαμβάνεται υπόψη η ακώλυτη διέλευση πεζών και οχημάτων καθώς και η προστασία το διαβάσεωνν για ΑμεΑ κλπ.
Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή παραχώρηση πρόσθετου χώρου με απόφαση της οικονομικής επιτροπής επέρχεται μείωση τελών αναλογικά προς την επιβαλλόμενη μείωση του αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων και μέχρι 50%.

Παράλληλα, εξετάζονται και φορολογικές ελαφρύνσεις, με το σχέδιο να προβλέπει μειώσεις συντελεστών σε συγκεκριμένα ροφήματα τα οποία ως σερβιριζόμενα είδη πωλούνται με ΦΠΑ 24%, ενώ εάν τα παραγγείλει κανείς εκτός, επιβαρύνονται με 13%.