Μεγάλη “πτώση” της Νέας Δημοκρατίας στην Δράμα

Μεγάλες ήταν οι απώλεις για την Νέα Δημοκρατία στην Δράμα, έναν Νομό που παραδοσιακά την στηρίζει και την υπερψηφίζει. Σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση η Δράμα έδωσε στην Ν.Δ μόλις 26,26% ενώ ανέδειξε δεύτερο κόμμα την Εληνική Λύση με ποσοστό 15,63% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 15,14%.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ

Στο μήνυμά του ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αναστάσιος Νικολαϊδης αναφέρει:

«Επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά η βαθιά σύνδεση του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία της Δράμας»

Σε δήλωσή του για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ν. Δράμας κ. Αναστάσιος Νικολαΐδης ανέφερε τα εξής:
Η εκλογική διαδικασία για τις Ευρωεκλογές ολοκληρώθηκε και οι συμπολίτες μας με την ψήφο τους αποφάσισαν για την εκπροσώπηση της πατρίδας μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ παράλληλα έστειλαν τα μηνύματά τους για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας, τα οποία οφείλουμε να αποκωδικοποιήσουμε και να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας.
Η σημαντικότερη παράμετρος της εκλογικής διαδικασίας αφορά την αλματώδη αύξηση της αποχής, ένα γεγονός που πρέπει να μας προβληματίσει και να εργαστούμε για την ανάσχεσή του στο μέλλον. Οφείλουμε να αφουγκραστούμε τους συμπολίτες μας που επέλεξαν την αποχή ως πολιτική στάση και να τους πείσουμε για τη σπουδαιότητα της ψήφου τους και για την αναγκαιότητα της συμμετοχής τους στη λήψη καθοριστικών αποφάσεων για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας.
Επιπλέον, βασικοί συντελεστές στη διαμόρφωση του σημερινού αποτελέσματος αποτέλεσαν η χαλαρή ψήφος, όπως συνηθίζεται στις Ευρωεκλογές, καθώς και η στροφή μερίδας συμπολιτών μας σε αντισυστημικές, αλλά ακόμη και σε αντιευρωπαϊκές επιλογές, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Ε.Ε. πως είναι υπεύθυνη για τα προβλήματα που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας. Παράλληλα, οι Ευρωεκλογές, λόγω της φύσης τους, δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να στηρίξουν μικρότερα κόμματα, καθώς δεν τίθεται θέμα κυβερνησιμότητας και δεν αφορούν την εκλογή κυβέρνησης.
Όσον αφορά τα εκλογικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, σε μια ακόμη εκλογική διαδικασία καταγράφεται άνοδος της εκλογικής επιρροής του κόμματος, είτε τα ποσοστά συγκριθούν με τις προηγούμενες Ευρωεκλογές είτε με τις τελευταίες εθνικές εκλογές. Μάλιστα, είναι το μόνο από τα τρία πρώτα κόμματα το οποίο αυξάνει την εμπιστοσύνη που λαμβάνει από τους πολίτες. Συνεχίζουμε με ακόμη περισσότερη δουλειά για να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας και να επαναφέρει την ελπίδα σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες.
Στη Δράμα, το ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά τις βαθιές ρίζες που το συνδέουν με την τοπική κοινωνία, καθώς διατηρήθηκαν σε ακόμη μια εκλογική αναμέτρηση τα υψηλά ποσοστά του κόμματος σε τοπικό επίπεδο, ενώ σε σχέση με τις προηγούμενες Ευρωεκλογές καταγράφεται σημαντική άνοδος. Η αποδοκιμασία των συμπολιτών μας προς την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική όσον αφορά τη Δράμα είναι αδιαμφισβήτητη. Οφείλουμε και σε τοπικό επίπεδο να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να καταφέρουμε να πείσουμε ακόμη περισσότερες Δραμινές και ακόμη περισσότερους Δραμινούς πως αποτελούμε τη μοναδική αξιόπιστη και σοβαρή επιλογή για να επέλθουν ουσιαστικές λύσεις στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας.