Με “δανεικούς” γιατρούς λειτουργεί το Νοσοκομείο Δράμας.

Η απόφαση των δύο γιατρών της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Δράμας να παραιτηθούν μη αντέχοντας τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας εξ αιτίας των γνωστών ελλείψεων, ανάγκασε τον υπουργό να λάβει κάποιο προσωρινό μέτρο στήριξης ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Έτσι μετά την παρέμβαση των 3 βουλευτών το Νομού, προς τον υπουργό και μέχρι να γίνουν οι σχετικές προκηρύξεις βοηθούν παθολόγοι από το Νοσοκομείο Σερρών.

Δυστυχώς είναι γνωστή η έλλειψη ενδιαφέροντος εκ μέρους πολλών γιατρών να εργαστούν στο Νοσοκομείο, καθώς πολλές προκηρύξεις δεν έφεραν αποτέλεσμα. Είναι προφανώς επιτακτική η ανάγκη να χαρακτηριστεί το Νοσοκομείο “άγονο” ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον, καθώς οι γιατροί θα έχουν επιπλέον οικονομικά κίνητρα.

Για να γίνει κατανοητή η εικόνα στην παθολογική, αρκεί να σημειώσουμε, ότι ενώ προβλέπονται 11 παθολόγοι για την κάλυψη των ασθενών, εργάζονται μόνο 2.

Ανάλογη είναι η εικόνα και σε πολλά άλλα νοσοκομεία της χώρας γι αυτό και γίνεται λόγος για κατάρρευση του ΕΣΥ.

«Εάν δε διορθωθούν οι συνθήκες εργασίας και οι μισθοί, ο τελευταίος υγειονομικός θα κλείσει την πόρτα στο ΕΣΥ». τονίζει ο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος «Μόνο φέτος αποχώρησαν 2000 υγειονομικοί τους πρώτους μήνες οπότε οι ανάγκες για προσλήψεις αυξήθηκαν. Ακόμη και σε περίπτωση προσλήψεων δεν θα υπάρχει υποψήφιο προσωπικό»….«Οι υγειονομικοί έχουν αχρησιμοποίητος άδειες από το 2020 και δουλεύουν χωρίς ρεπό έως και 50 μέρες συνεχόμενα, τα κενά είναι τεράστια»