Κορονοϊός: Σαρωτικοί έλεγχοι και πρόστιμα “φωτιά”

Το καμπανάκι που χτύπησε την Παρασκευή στη χώρα  με τον αριθμό των κρουσμάατων να φτάνει στα 78 και με τα 42 εξ αυτών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη  έχει θέσει σε συναγερμό το κράτος και όλες του τις Αρχές. Εκτός από την ατομική ευθύνη η Κυβέρνηση ποντάρει πλέον και στους ελέγχους από πλευράς της οι οποίοι είναι από το πρωί του Σαββάτου σαρωτικοί στα αστικά κέντρα, όπου εντοπίζεται άλλωστε και το πιο μεγάλο πρόβλημα διασποράς του κρορονοϊού.Εκτός από τους ελέγχους  τσουχτερά είναι και τα πρόστιμα, , με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι όσοι δεν πειθαρχούν στα νέα μέτρα προστασίας  από την εξάπλωση του ιού.

Πρόστιμα “φωτιά” για τους παραβάτες

Σύμφωνα με την εφημερίδα της κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση περιλαμβάνει τα νέα πρόστιμα για τα καταστήματα που παραβιάζουν τους υγειονομικούς κανόνες προστασίας.

Πρόκειται λοιπόν, για διοικητικά πρόστιμα από 1.000 ως 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας από 15 έως 90 ημέρες (15 μέρες αναστολή λειτουργίας στην πρώτη παράβαση, 30 ημέρες στη δεύτερη και 90 μέρες στην τρίτη παράβαση αν γίνεται εντός τριμήνου – 60 αν γίνεται εντός εξαμήνου).

ethnos.gr