Κορονοϊός: Μοριακοί έλεγχοι PCR στο Νοσοκομείο Δράμας

Στην τέταρτη χειρότερη θέση αναφορικά με τον αριθμό κρουσμάτων βρίσκεται η Δράμα, μετά από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Λάρισα.

Ο νομός Δράμας με 112  κρούσματα είναι πρώτος στην περιφέρεια ΑΜΘ. Ακολουθεί η Καβάλα με 46, ο Έβρος με 43, η Ξάνθη με 35 και η Ροδόπη με 31 κρούσματα. 

Σήμερα διενεργούνται μαζικά rapit test στην Νέα Αμισό  από τον ΕΟΔΥ με στόχο να εντοπιστούν οι ασυμπτωματικποί.

Στο μεταξύ εντός των προσεχών ημερών το Νοσοκομείο Δράμας θα έχει την δυνατότητα να διενεργεί μοριακούς ελέγχους (PCR). Αυτό σημαίνει ότι θα μειωθεί στο ελάχιστο ο χρόνος που απαιτείται από τη διενέργεια τεστ Covid 19 ως την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων, κάτι που θα διευκολύνει το έργο των γιατρών και των νοσηλευτών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του βουλευτή Κ. Μπλούχου  «Το σύστημα RT- PCR, ιδιοκτησίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, δόθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής και του Προέδρου του ΔI.ΠΑ.Ε. κ. Αθανασίου Καΐση, μετά από εισήγηση του βουλευτή Δράμας κ. Κωνσταντίνου Μπλούχου  σε συνεννόηση  με τον κοσμήτορα της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών κ. Πέτρο Σαμαρά. Είναι αξιομνημόνευτη η συνδρομή και των υπολοίπων μελών ΔΕΠ των δυο τμημάτων της Δράμας.»… « Ο κ. Μπλούχος προέβη σε κάλεσμα με σκοπό να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια και να εξοικονομηθεί χρόνος που σπαταλάται σε τυπικές διαδικασίες εγκρίσεων ώστε να επιτευχθεί η λειτουργία του μηχανήματος το συντομότερο δυνατό. Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Βιομηχανίας Μαρμάρων «Ικτίνος Α.Ε.» η οποία θα αναλάβει με χορηγία την διαμόρφωση του χώρου εγκατάστασής του.»

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης η θετική ανταπόκριση των Δημάρχων Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου  και Κάτω Νευροκοπίου κ. Ιωάννη Κυριακίδη μαζί με τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων, που αναλαμβάνουν την προμήθεια αναλωσίμων, καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη  Γιώργου Παπαδόπουλου.

.