Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη στις Σέρρες μετά τα 54 κρούσματα – 60 σε ΑΜΘ

Έκτακτη σύσκεψη για την έξαρση της πανδημίας του στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών συγκαλούν σήμερα Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Αντιπεριφέρειας, στο Διοικητήριο Σερρών, στις 9.30 το πρωί.

Εκτός των κ.κ. Τζιτζικώστα και Χαρδαλιά θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος και οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε σήμερα 54 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή, ενώ 9 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Η περιφερειακή ενότητα των Σερρών εντάχθηκε από χθες, Παρασκευή, στο «πορτοκαλί» επίπεδο κινδύνου. Την ίδια ώρα, ισχύουν τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, για όλες τις «Κόκκινες» και «Πορτοκαλί» περιοχές από τα ξημερώματα του Σαββάτου.
60 κρούσματα σε ΑΜΘ

Στους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η κατάσταση είναι καλύτερη ωστόσο με την μεγάλη αύξηση των τεστ παρατηρείται και αύξηση των κρουσμάτων.

Τα περισσότερα εμφανίζονται στην Ροδόπη ενώ η Ξάνθη κατέγραψε μόνο 3.

 20 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

 12 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

14 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου