Η Ονειρούπολη περιμένει τους επισκέπτες της για ένα ακόμη φανταστικό Σαββατο -Το πρόγραμμα του τριημέρου κύριακο!

Ανάσα και φως στις “μαύρες’ μέρες που διανύουμε δίνει η Ονειρούπολη  μοιράζοντας απλόχερα χαρά στους επισκέπτες της Το πρόγραμμα του τριημέρου έχει ως εξής:

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

17:00-18:00 Κεντρική Σκηνή. «Αρ’ έρθεν ο χειμωγκόν, ας κάθουμες παρακαθεύομε. Οσήμερον θα λέγω σας εείνο τη μεσελέν… σα πρώτα τα ζαμάνα και σ’ αργυρά τα χρόνα…». Αφήγηση Ποντιακού Παραμυθιού, Ευδοξία Καλπατσινίδου

18:30-19:00 Κεντρική Σκηνή. Η Ονειρούπολη σας προσκαλεί στο πάρτι γενεθλίων της! Φέτος συμπληρώνει τα 18 της χρόνια! Ελάτε να σβήσουμε παρέα τα κεράκια και να κάνουμε μια ευχή: «Να έχουμε υγεία και αγάπη, για να μπορούμε κάθε χρόνο να αγκαλιά-ζούμε το όνειρο».

19:00-20:00 Κεντρική Σκηνή.

Η Σίλια Κατραλή και οι «Τρία κόμμα δεκατέσσερα» έρχονται ζωντανά στη σκηνή της Ονειρούπολης και μας ταξιδεύουν σε εναλλακτικούς τζαζ ρυθμούς, με ένα άρωμα από «Ελεύθερο κάμπινγκ» με ιδιαίτερες αναφορές σε σκηνές, αμμουδιές και καλοκαίρια που πέρασαν μα και θα έρθουν ξανά.

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

11.30 Κεντρική Σκηνή. Ο Γυμναστικός σύλλογος Αλιστρατης με ποικίλες δράσεις τα τελευταία 5 χρόνια, θα παρουσιάσει 2 τμήματα ρυθμικής και χορού. Ας τις απολαύσουμε…

12:00-13:00 Σπιτάκι Παραμυθιού. Ο Γιώργος Λυμπέρης, θεατρολόγος και συγγραφέας, παρουσιάζει το παιδικό βιβλίο του, «Βεν, Οι περιπέτειες μιας θαρραλέας πάπιας» από τις εκδόσεις IWrite με μια διαδραστική βιβλιοπαρουσίαση.

12:00 Κεντρική Σκηνή. Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος βραβεύει τις αθλήτριες της Ρυθμικής Γυμναστικής του ΣΕΡΓ Δράμας, που παρά την αποχή τους εδώ και ενάμιση χρόνο από τους αθλητικούς χώρους, κατάφεραν όχι μόνο να αγωνιστούν, αλλά και να διακριθούν σε όλες τις κατηγορίες.

14:00-17:00 Κεντρική Σκηνή. Street Dance Festival 2021. Street Dance είναι μια οικογένεια χορών οι οποίοι έχουν δημιουργηθεί στον δρόμο, σε πάρτι και σε οποιονδήποτε διαθέσιμο ανοιχτό χώρο. Συχνά είναι αυτοσχεδιαστικού και κοινωνικού χαρακτήρα, ενθαρρύνοντας την αλληλεπίδραση και την επικοινωνία με τους θεατές και άλλους χορευτές. Κάποιοι από αυτούς τους χορούς είναι: hiphop, breaking, popping, locking, house & krump. Για ακόμη μια χρονιά το αθλητικό σωματείο «Επίτευξη Στόχου» (Ram the Spot) διοργανώνει ένα τρίωρο πρόγραμμα με χορευτικά show, χορευτικές μάχες (Dance Battles) και πολλά άλλα σε συνεργασία με διάφορες σχολές χορού από Δράμα, Καβάλα και Αλεξανδρούπολη.

18.30-19:30 Κεντρική Σκηνή. Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη… καλησπέρα του παραμυθιού, καλησπέρα στσ’ αφεντιές μας. Δράκοι, στοιχειά, μάγισσες, βασιλόπουλα και βασιλοπούλες, άγρια δάση, πανέμορφα περιβόλια, χρυσά μήλα, έξυπνα αινίγματα… Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών από τη Μικρά Ασία, Βασίλης Γιορανίδης.

20:00-20:30 Κεντρική Σκηνή. Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρώτη γυναίκα Ελληνίδα Χρυσή Ολυμπιονίκης, Βούλα Πατουλίδου, παρουσιάζει το πρώτο παιδικό της παραμύθι με τίτλο «Για την Ελλάδα…», όπου αφηγείται τη διαδρομή της ίδιας μέσα από τα μάτια μιας… ελαφίνας.

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

12:00 Πλατεία «Ελευθερίας». Η Σχολή Μπαλέτου της Κωνσταντίνας Μεσονύχτη από το Δοξάτο μαζί με τον Σύλλογο «Ονειροντίσνεϋ» ξεκινούν μια μουσικοχορευτική παρέλαση, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Δράμας, από την πλατεία «Ελευθερίας» με προορισμό την κεντρική σκηνή της Ονειρούπολης!

12:30-13:00 Κεντρική Σκηνή. Η παρέλαση έχει ολοκληρωθεί και οι χορευτές της Σχολής Χορού Κωνσταντίνας Μεσονύχτη ανεβαίνουν στη σκηνή, για να μοιραστούν μαζί μας το χορευτικό πρόγραμμα που έχουν ετοιμάσει ειδικά για την περίσταση!

13:00-14:00 Κεντρική Σκηνή. H Ένωση Κυριών Δράμας – ΣΑΦ σε μια παράσταση από την παιδική όπερα που διαθέτει μέσω του προγράμματος «Carmen4all», το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου. Στόχος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τον άγνωστο και μαγικό κόσμο της όπερας και να αντιληφθούν ότι μπορούν και τα ίδια να μάθουν να τραγουδούν!

17:00-18:00 Κεντρική Σκηνή. H Kaly Stasinou, μέλος και πιστοποιημένη δασκάλα της 1ης Ακαδημίας Bollywood στην Ελλάδα, καθώς και διοργανώτρια του Bollywood & Oriental Festival στην πόλη της Καβάλας, βρίσκεται για τρίτη χρονιά στην Ονειρούπολη Δράμας. Οι χορογραφίες που παρουσιάζονται είναι ένα δείγμα δουλειάς χρόνων και στόχο έχουν να προβάλουν την ινδική κουλτούρα μέσω του χορού! Ενδιάμεσα παρουσιάζονται και άλλα είδη χορού, που θα μας μαγέψουν και θα μας ξεσηκώσουν!

18:00-18:30 Κεντρική Σκηνή. Η «Μεικτή Χορωδία του Δήμου Δράμας» τραγουδάει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια υπό την διεύθυνση της μαέστρου της, Νόπης Παχατουρίδου.

19:00-19:30 Κεντρική Σκηνή. Ο «Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας» παρουσιάζει σε συναυλία τον μουσικό και τραγουδιστή Nikolay Urumov με ξένα τραγούδια από περασμένες δεκαετίες καθώς και Χριστουγεννιάτικα!