Η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας πρωτοστατεί στην τουριστική ανάπτυξη του Νομού

Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση της υπογραφής των συμβάσεων των συνεργατικών σχεδίων του Υπομέτρου 19.2.7. του CLLD LEADER Ν. Δράμας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη  η παραλαβή των πρωτότυπων συμβάσεων από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων κύριο Άγγελο Καλλία.

Η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας είναι επικεφαλής σε δυο εταιρικά σχήματα.

Το πρώτο αφορά την υλοποίηση έργου με τίτλο: «Τουριστική Ανάπτυξη Νομού Δράμας 2023» (κωδικός ΟΠΣΑΑ 0030393677), και το συνεργατικό σχήμα του Υπομέτρου 19.2.7.1 αποτελείται από τους:

 1. ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΔΡΑΜΑΣ (συντονίστρια εταιρεία)
 2. ΔΗΜΟ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
 3. ΔΗΜΟ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
 4. ΔΗΜΟ ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ
 5. ΔΗΜΟ ΔΡΑΜΑΣ
 6. ΔΗΜΟ ΔΟΞΑΤΟΥ

Το δεύτερο αφορά την υλοποίηση έργου με τίτλο: «Συνεργασία φορέων με σκοπό την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας και του αγροτουρισμού της περιοχής παρέμβασης» και το συνεργατικό σχήμα του Υπομέτρου 19.2.7.3 αποτελείται από τους:

 1. ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΔΡΑΜΑΣ (συντονιστής φορέας)
 2. ΕΝΩΣΗ ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΔΡΑΜΑΣ
 3. ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ
 4. ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΟΕ
 5. LAPTI ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ

Με την ευκαιρία της παραλαβής των συμβάσεων πραγματοποιήθηκε συνάντηση και ένας πρώτος χρονοπρογραμματισμός για την υλοποίηση του έργου: «Συνεργασία φορέων με σκοπό την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας και του αγροτουρισμού της περιοχής παρέμβασης» ο κ. Άγγελος Καλλίας σαν Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας που λειτουργεί ως επικεφαλής φορέας και η κυρία Αγάπη Καραπέτσα, στέλεχος της Αναπτυξιακής που είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, συζήτησαν διεξοδικά τη στόχευση του έργου αλλά και τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη υλοποίηση και η καταβολή της επιχορήγησης. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Δράμας κ. Μανόλης Χατζόπουλος.

Τις επόμενες ημέρες σχεδιάζεται η παραλαβή των συμβάσεων και από τους υπολοίπους συμμετέχοντες στα συνεργατικά σχέδια με παράλληλες συσκέψεις για έναρξη υλοποίησης, σύμφωνα πάντα με τα πρωτόκολλα της πανδημίας COVID-19.