Η Δράμα περνά από τις πρώτες πόλεις στην εποχή του 5G

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 ξεκινά η λειτουργία των πρώτων δικτύων 5G και η Δράμα συμπεριλαμβάνεται στις πρώτες πόλεις που αδειοδοτήθηκαν και έχουν ενεργοποιηθεί σταθμοί βάσης 5G. Συγκεκριμένα οι σταθμοί βάσης που ενεργοποιούνται βρίσκονται  σε Αθήνα Θεσσαλονίκη Λάρισα, Βόλος, Ιωάννινα, Καβάλα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Δράμα, Γιαννιτσά, Νάουσα, Ξάνθη, Σέρρες, Ηγουμενίτσα αλλά και Μυτιλήνη.

Πρόσβαση στο δίκτυο COSMOTE 5G έχουν όλοι οι συνδρομητές COSMOTE, ιδιώτες κι επιχειρήσεις, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση κι ανεξαρτήτως προγράμματος (συμβόλαιο, καρτοσυμβόλαιο, καρτοκινητή). Μόνη προϋπόθεση είναι να διαθέτουν 5g smartphone που έχει πιστοποιηθεί στο δίκτυο COSMOTE.

Η δημοπρασία που έγινε από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων αποτελούσε το τελευταίο βήμα για την είσοδο της Ελλάδας στην εποχή του 5G. Το συνολικό τίμημα ξεπέρασε το ποσό των 372 εκατομμυρίων ευρώ, δικαιώνοντας πλήρως τον σχεδιασμό της δημοπρασίας, που για πρώτη φορά στην Ελλάδα συμπεριέλαβε το σύνολο των διαθέσιμων ραδιοσυχνοτήτων.

Tags: ,