Γιατροί του ΓΝΝΔράμας για Ονειρούπολη: “Τηρήστε τα υγειονομικά μέτρα με ευλάβεια”

Έκκληση στους επισκέπτες της Ονειρούπολης να πειθαρχήσουν στα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού απευθύνουν οι Νοσοκομειακοί γιατροί Δράμας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ” Ονειρούπολη εν καιρώ πανδημίας “

Ως σύλλογος νοσοκομειακών γιατρών Δράμας,  αφουκραζόμενοι τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των συναδέλφων μας και ειδικά αυτών που ασχολούνται με τη διαχείριση της πανδημίας,  με αφορμή της έναρξης της Ονειρούπολης στην πόλη μας ,θα θέλαμε να κάνουμε τις εξής επισημάνσεις:

– Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να λειτουργήσει η Ονειρούπολη ως εστία υπερμετάδοσης του ιού, κάτι το οποίο μπορεί εύκολα να γίνει, εάν δεν τηρηθούν με ευλάβεια τα προβλεπόμενα, από το νόμο, υγειονομικά πρωτόκολλα.

– Αποτελεί λοιπόν επιτακτική ανάγκη η πιστή τήρηση από όλους μας των υγειονομικών πρωτοκόλλων  και η αυστηρή επιτήρηση της εφαρμογής τους από τους υπεύθυνους διοργανωτές και φορείς.

– Απαραίτητη είναι η αποφυγή συνωστισμού από τους πολίτες και η τήρηση των αποστάσεων κατά την είσοδο, έξοδο αλλά και κατά την παραμονή τους στο χώρο του θεματικού πάρκου.

– Η χρήση μάσκας ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους, ειδικά όταν υπάρχει συνωστισμός, είναι απαραίτητη και θα έπρεπε να αποτελεί επιλογή όλων μας για την ατομική μας προστασία ενώ θα ήταν ιδιαίτερα επιθυμητή η δωρεάν διάθεση μασκών σε όλους τους επισκέπτες.

– Η χρήση αντισηπτικού διαλύματος μετά από κάθε χρήση και επαφή με παιχνίδια ή άλλα αντικείμενα κρίνεται επίσης αναγκαία και θα πρέπει να υπάρχουν εν αφθονία σε όλα τα σημεία του πάρκου .

–  Η διαρκής υπενθύμιση της τήρησης των μέτρων προστασίας από τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις του πάρκου θα ήταν επιθυμητή.

– Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την επίσκεψη μας εκεί,  αφού η μεταδοτικότητα του ιού, όπως γνωρίζουμε όλοι, είναι ιδιαίτερα μεγάλη και πολύ εύκολα σε συνθήκες πολυκοσμίας, μπορεί, χωρίς να το καταλάβουμε, να φύγουμε από εκεί, έχοντας κολλήσει τον ιό .

– Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η ευθύνη των διοργανωτών για την εύρρυθμη λειτουργία του θεματικού πάρκου και την πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων,  για να μην μετατραπεί η χριστουγεννιάτικη γιορτή σε υγειονομική βόμβα, που θα σκάσει για άλλη μια φορά στην πόλη μας και στο νοσοκομείο μας.

Το ΓΝΔράμας άντεξε εδώ και 1,5 χρόνο με τη διαχείριση της πανδημίας. Όλο το προσωπικό του έχει δώσει έναν τεράστιο αγώνα και μόνο αυτοί που είχαν προσωπική εμπειρία μπορούν να καταλάβουν το μέγεθος της υπερπροσπάθειας, που έχει γίνει από όλους μας.
Είναι όμως ένα εξουθενωμένο και ελλιπές προσωπικό, που δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει με ευκολία σε μια νέα μεγάλη έξαρση του ιού στην πόλη μας.

Με αυτούς τους προβληματισμούς, θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους τους Δραμινούς καλές γιορτές και ευελπιστούμε όλα να λειτουργήσουν όπως πρέπει στο πρώτο, γνωστότερο και ομορφότερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της χώρας μας, στην Ονειρούπολη Δράμας.

Το ΔΣ του Συλλόγου Ιατρών Νοσοκομείου Δράμας