ΓΕΩΤΕΕ Θράκης:  “Βιωσιμότητα και προοπτικές στην παραγωγή ξηρών καρπών”

Οι ξηροί καρποί κυρίως τα αμύγδαλα τα καρύδια τα φουντούκια και τα φιστίκια, είναι μια κατηγορία τροφίμων που προσφέρουν στον οργανισμό μας ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Μικρή ποσότητα ξηρών καρπών τροφοδοτεί τον οργανισμό μας με μεγάλες ποσότητες ενέργειας, ακόρεστων λιπαρών οξέων (Ω – 3 και Ω-6), φυτικών πρωτεϊνών, αντιοξειδοτικών, ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο μαγνήσιο κα.

Ο  σημαντικός αυτός ρόλος στην διατροφή μας “απαιτεί ” την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που παράγουν ξηρούς καρπούς.

Αυτό είναι και το θέμα της ημερίδας-ενημερωτικής εκδήλωσης “Βιωσιμότητα και προοπτικές στην παραγωγή ξηρών καρπών” που συνδιοργανώνουν το ΓΕΩΤΕΕ Θράκης, η Περιφέρεια ΑΜΘ, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Νέα Γεωργία, Νέα Γενιά» του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 25 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη.