Γ. Παπαδόπουλος – Κορονοϊός: H Δράμα είναι στο απόλυτο μαύρο

«Είμαστε πλέον στο απόλυτο κόκκινο. Θα χαρακτήριζα την κατάσταση στο απόλυτο μαύρο».

Με αυτά τα λόγια ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας εξέφρασε την αγωνία του για την επόμενη μέρα στην Δράμα, που πλήττεται σφοδρά από τον νέο ιό.

Σε συνέντευξη τύπου σήμερα ο κ. Παπαδόπουλος, περιέγραψε την τρέχουσα κατάσταση στην Δράμα, η οποία λίγες μέρες πριν ήταν από τις πιο «καθαρές» πόλεις και μέσα σε λίγες μέρες η εικόνα άλλαξε ριζικά. .

«Χάνουμε καθημερινά συμπολίτες μας, λόγω πανδημίας, και μέχρι σήμερα ακόμη δεν έχουμε υιοθετήσει στο απόλυτο τα υγειονομικά μέτρα, έτσι ώστε να σταματήσει η μετάδοση του ιού. Είναι λυπηρό, γιατί τις τελευταίες ημέρες χάσαμε πάρα πολλούς συμπολίτες μας. Μάλιστα, ο μέσος όρος μειώθηκε και χάνονται πλέον νέοι άνθρωποι και το σημαντικό είναι ότι δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα. Η Δράμα θρηνεί ήδη πάνω από 30 συμπολίτες μας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε πως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα προχωρήσει στην άμεση διάθεση 50.000 ευρώ για να εξοπλιστεί ακόμη μία κλινική για ασθενείς με κορονοϊό, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες. Πρόκειται για την τέταρτη τέτοιου είδους κλινική στην περιοχή.

«Δεν μπορούμε πλέον να ανταποκριθούμε» … «από τη στιγμή που δεν περιοριζόμαστε και κυκλοφορούμε μέσα στον κόσμο και ερχόμαστε σε συναθροίσεις, μεταφέρουμε τον ιό, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε τι κάνουμε.»   «χάθηκαν άνθρωποι που τους γνώριζα και δεν είχαν κανένα υποκείμενο νόσημα. Αυτό μόνο να μείνει στη σκέψη όλων μας».

Τέλος, ζήτησε από όλους να αναλογιστούν τις επόμενες κινήσεις τους και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

«Να περιοριστούμε στο απόλυτο. Εμείς, τα παιδιά μας, οι μεγαλύτερες από εμάς ηλικίες. Απευθύνω αυτή τη στιγμή έκκληση προς όλους τους πολίτες της Δράμας. Να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Δεν έχουμε περιθώρια».

 

Αύρο  Παρασκευή 20 Νοεμβρίου από τις 9.00 το πρωί έως τις 13.00 θα δενεργούνται Rapid test στην Νέα Αμισό, έξω από το γήπεδο γα τον εντοπσμός κυρώς των ασυμπτωματκών φορέων